Πού έχουμε μπλέξει: Ο Μητσοτάκης απλά προβληματίζεται και… περιμένει να δει τι θα γίνει με τη «Γαλάζια Πατρίδα» των Τούρκων!

«Πήρα τον κόουτς Αταμάν για να τον συγχαρώ. Οι λαοί μας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα» δηλώνει με περηφάνεια

Must Read

Με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων να πιέζουν την κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε το αφήγημα και πλέον παραδέχεται πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα έχει και κυβερνητικό αντίκτυπο.

Όπως ξεκάθαρα δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»: «Οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες γιατί θα καθορίσουν πόσο ισχυρή θα είναι η φωνή της Ελλάδας τα επόμενα 5 χρόνια. Όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου τόσο δεν θα μπορεί να επιτρέψει στον οποιονδήποτε να αμφισβητήσει την πορεία της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων».

Αναφέρθηκε και στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «αν υλοποιούσαμε έστω και ένα μέρος του θα μπαίναμε αυτομάτως σε επιτήρηση. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί ξανά αυτό».

Χαρακτήρισε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος μείζον ζήτημα που οδήγησε τη χώρα στην κρίση και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για αύξηση των συντάξεων. Ενώ δήλωσε ξεδιάντροπα ότι «κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολίτες που περνούν δύσκολα».




Όμως το σημείο της συνέντευξης που εξοργίζει είναι τα όσα είπε για τα ελληνοτουρκικά και τις προκλήσεις των γειτόνων:

«Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια για να συζητήσουμε το θέμα της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ το μόνο μεγάλο θέμα που έχουμε. Τα υπόλοιπα ζητήματα δεν είναι ζητήματα που θα συζητήσει καμία ελληνική κυβέρνηση καθώς έχουν λυθεί από την ιστορία και τις διεθνείς συνθήκες που έχουν ορίσει τα σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Για δε την εισαγωγή στα σχολικά βιβλία της Τουρκίας του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας ενημέρωσε πως και εκείνος… προβληματίζεται και «περιμένω να δω τι θα γίνει με το απαράδεκτο ιδεολόγημα της Γαλάζιας Πατρίδας στα σχολικά βιβλία. Είναι πολύ επικίνδυνο να δηλητηριάζουμε τη νέα γενιά με ανιστόρητες και αβάσιμες θεωρίες. Έχουμε μια καλή συνεργασία στο μεταναστευτικό, έχουμε δρομολογήσει το πρόγραμμα για γρήγορη βίζα στα νησιά. Πήρα τον κόουτς Αταμάν για να τον συγχαρώ. Οι λαοί μας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα».

Όσο για τα θαλάσσια πάρκα, δήλωσε ότι «θα προχωρήσουμε» και συμπλήρωσε: «Είναι πάρκα κοντά στα νησιά μας για να προστατεύσουν τον θαλάσσιο πλούτο. Είναι κάτι που θέλει χρόνο ωρίμανσης αλλά δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός. Δεν αφορά την Τουρκία, τελεία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This