Πέμπτη 17/6/2021

Εκτός τόπου και χρόνου ο Στουρνάρας – Απέδωσε την ανάπτυξη στην… Ακρόπολη

«Μας έσωσε και η Ακρόπολη. Κοιτάζω την Ακρόπολη από το γραφείο και σκέφτομαι, το μνημείο μας έσωσε. Το πολιτιστικό κεφάλαιο μας έσωσε. Δεν μπορούσαν να αφήσουν το λίκνο του πολιτισμού να καταρρεύσει. Η αυτή η κληρονομιά παίζει μεγάλο ρόλο».
Αυτά υποστήριξε με αφοπλιστικό ύφος ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες λίγο μετά τη παρουσίαση της ενδιάμεσης έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος στον πρόεδρο της Βουλής.
Όσον αφορά για το αν θα παραμείνει και για δεύτερη θητεία στη θέση του Διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος ο κ.Στουρνάρας είπε «Είναι νωρίς ακόμη. Άλλωστε άλλος αποφασίζει και προηγείται η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».
Παρά ταύτα προέβλεψε ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης θα είναι μεγαλύτερος από τις προβλέψεις που υπάρχουν στην Ενδιάμεση Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς δεν έχουν ληφθεί υπόψη τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Όπως είπε φέτος θα κινηθούμε πάνω το 2% και αρκετά πάνω από το 2% το 2020 και αυτό σε περίοδο που επιβραδύνεται η παγκόσμια οικονομία.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας έκανε λόγο για μήνυμα αισιοδοξίας που έχει ανάγκη ο ελληνικός και αναφέρθηκε στη συμβολή της ΤτΕ και του Γιάννη Στουρνάρα στην προστασία των οικονομικών συμφερόντων της χώρας σε κρίσιμες εποχές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ