Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Αποχαιρέτα την Ελλάδα που… χάνεις! 100.000 νέοι μετανάστες αναμένονται το 2020 – Μπλόκο από τη Λέσβο σε νέα δομή

Αποχαιρέτα τη την Ελλάδα που χάνεις πρέπει να πούμε παραφράζοντας τον στίχο του ποιητή. Αυτό βγαίνει από τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το μεταναστευτικό. Και μπορεί σε εμάς εδώ, τα στελέχη της κυβέρνησης να εμφανίζονται στα κανάλια σίγουροι πως η κυβέρνηση θα βάλει σε τάξη το μεταναστευτικό, όμως στο εξωτερικό λένε διαφορετικά πράγματα.

Εκατό χιλιάδες νέες αφίξεις περιμένουμε μέσα στο 2020. Ναι καλά διαβάσατε. 100.000 νέοι μετανάστες που θα έρθουν με το «έτσι θέλω» να προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες 75.000. Τον αριθμό αυτόν ανέφερε σε συνέντευξη του στον όμιλο γερμανικών ΜΜΕ Funke Mediengruppe ο Μάνος Λογοθέτης, ειδικός γραμματέας πρώτης υποδοχής της κυβέρνησης.

Οι αφίξεις μόνο των τελευταίων μηνών ανέρχονται σε 45.000 ενώ ήδη 41.000 άνθρωποι βρίσκονται στα νησιά αποκλεισμένοι σε κέντρα υποδοχής. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από τότε που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση δια των όσων είπε ο Μάνος Λογοθέτης σε Γερμανικά μέσα παραδέχεται την αποτυχία του σχεδιασμού της. 100.000 νέες αφίξεις και εμείς σχεδιάζουμε μόνο 10.000 επαναπροωθήσεις και αυτές υπό την αίρεση της Τουρκικής συνεργασίας κάτι που μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολο με την ένταση στα ελληνοτουρκικά.

Δείτε επίσης: Μεγάλη δυσαρέσκεια για την Ντόρα στο εσωτερικό της ΝΔ

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσυνδέσει τα ελληνοτουρκικά από την συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας. Στην πράξη όμως δεν πετυχαίνει. Ακόμα όμως και αν η Τουρκία δεχόταν πίσω δέκα χιλιάδες «πρόσφυγες», ο αριθμός μοιάζει πολύ μικρός μπροστά στις 100.000 που αναμένουμε.

Και έπεται συνέχεια αφού οι Τούρκοι έχουν μερικά εκατομμύρια στο έδαφος τους και όλοι αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν να περάσουν στην Ευρώπη. Αν δε ο Ερντογάν πραγματοποιήσει τις απειλές που κατά καιρούς εκτοξεύει για άνοιγμα των πυλών, τότε ακόμα και αυτό ο αριθμός των 100.000 αναμενόμενων αφίξεων ίσως είναι αποδειχτεί μικρός…Και βεβαίως πάντα τα επιδόματα, τα τζάμπα σπίτια και οι άλλες διευκολύνσεις που παρέχονται στους «πρόσφυγες» θα είναι ο κράχτης.

Έτσι λοιπόν,κάπου εκεί στα μέσα του 2020 θα ακούσουμε το μπαμ και θα πρόκειται για το σκάσιμο του μεταναστευτικού σχεδιασμού της κυβέρνησης.  Ήδη ο σχεδιασμός δεν προχωράει καθώς συναντάει τις ολοένα αυξανόμενες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.Και αν κρίνουμε από τα όσα καθημερινά συμβαίνουν στα κέντρα υποδοχής-και αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τα άλλα που δεν γίνονται γνωστά- το μπαμ θα είναι πολύ μεγάλο…

Δυναμικό όχι από την Άντισσα!

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων την περιοχής μετά τις πληροφορίες για δημιουργία κλειστής δομής μεταναστών στη θέση Σκαμνιούδα.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρει: “Είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι αδύνατο να επιβάλεις κάτι στις τοπικές κοινωνίες αν αυτές δεν θέλουν. Ελπίζω να μη χρειαστεί να διαπιστωθεί”

Ενώ τελείωσε την ομιλία του λέγοντας: «Δε θα κάνουμε πίσω και σας θέλουμε μαζί μας».

Δείτε επίσης:Νέα πορεία μεταναστών στην Σάμο! Βάλτε επιτέλους φρένο στους αλληλέγγυους

Στην συνέλευση  αποφασίστηκε να  συγκροτηθεί επιτροπή αγώνα με τους προέδρους των χωριών και τους φορείς της περιοχής που θα έχει κεντρικό ρόλο στο σχεδιασμό των κινητοποιήσεων ενάντια στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για δημιουργία κλειστής δομής.

Βλέπουμε λοιπόν ότι καθημερινά οι τοπικές κοινωνίες ξεσηκώνονται. Τα σχέδια της κυβέρνησης για έλεγχο στο μεταναστευτικό σκοντάφτουν πλέον παντού. Ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τις πύλες, ο καιρός δεν βοηθάει και το αίτημα για έλεγχο των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων μας παραμένει.

Η μόνη λύση είναι τα κλειστά σύνορα στον Έβρο και οι περιπολίες στα νησιά. Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί στην ρίζα του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ