Κυριάκος Βελόπουλος: «Απαιτούμε την παραίτηση Μητσοτάκη και την άμεση προσφυγή στις κάλπες»

«Στο εξής θα κυνηγήσουμε κάθε είδους διαφθορά και θα επιβάλουμε διαφάνεια»

Must Read

Εκτενή αναφορά στα αποτελέσματα της κάλπης έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την πρώτη του τοποθέτηση μετά τις ευρωεκλογές στην Ολομέλεια, αφήνοντας αιχμές για περίπτωση νοθείας, ενώ ξεκαθάρισε πως η Ελληνική Λύση θα κυνηγήσει κάθε είδους διαφθορά.

«Επειδή οφείλουμε στον ελληνικό λαό για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του, από εδώ και στο εξής θα κυνηγήσουμε κάθε είδους διαφθορά και θα επιβάλουμε διαφάνεια. Αυτό θα κάνουμε και στην περίπτωση της νοθείας στις πρόσφατες εκλογές» ανέφερε, ενώ έθεσε ερώτημα σχετικά με το αδιάβλητο των εκλογών, δίνοντα κατευθείαν την δική του απάντηση:

«Εμείς λέμε όχι, καθώς πώς είναι δυνατόν η ΝΔ από το 40,17% στην επιστολική ψήφο, όταν έφτασε στην κάλπη να έπεφτε στο 28,31%. Η διαφορά είναι της τάξεως του 11,74%. Είναι ανεξήγητο! Ουδείς έλεγξε τους σάκκους από πού ήρθαν, πώς ήρθαν. Είναι χαώδεις οι διαφορές της ΝΔ μεταξύ επιστολικής ψήφου και κάλπης. Τα στοιχεία τα καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής. Ακούστε: Το 54,29% της επιστολικής ψήφου στην κάλπη γίνεται 32,31%. Σε 8 περιφέρειες, η σύγκριση δημιουργεί ερωτηματικά. Π.χ. στην Α’ Ανατ. Αττικής η ΝΔ στην επιστολική ψήφο παίρνει 54,29% και στην κάλπη 23,1% των ψήφων. Στην Εύβοια η ΝΔ στην επιστολική ψήφο παίρνει 41,50% και στην κάλπη 25,89%. Στα Χανιά στην επιστολική ψήφο η ΝΔ παίρνει 35,97% και στην κάλπη 26,85%. Στην Χαλκιδική στην επιστολική ψήφο η ΝΔ παίρνει 40,59% και στην κάλπη 27,07%. Στην Κοζάνη, στην επιστολική ψήφο η ΝΔ παίρνει 36,35% και στην κάλπη 26,62%. Στην Λευκάδα, στην επιστολική ψήφο η ΝΔ παίρνει 33,11% και στην κάλπη 26,25%. Και ενώ όλα τα άλλα κόμματα είναι περίπου κοντά στο εκλογικό τους αποτέλεσμα, συμβαίνει κάτι περίεργο. Η Ελληνική Λύση στην επιστολική ψήφο λαμβάνει μόλις το 2,37%, ενώ στην κάλπη σαρώνει με 9,4%. Μιλάμε για τετραπλάσιο ποσοστό!».

«Πείτε μας, πληρώνεται και από ποιον ο Γκρίνμπεργκ;»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε ότι η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 10 Ιουνίου έγραψε ότι ο Σταν Γκρίνμπεργκ παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν. «Ο Παύλος Μαρινάκης όμως στις 4 Ιουνίου είπε για τον κ. Γκρίνμπεργκ: “Ο κος Γκρίνμπεργκ και όποιος έχει έναν ρόλο επικοινωνιακό, πληρώνεται με σύμβαση, η οποία είναι κατατεθειμένη και υπογεγραμμένη από τη ΝΔ και τον ίδιο, με συγκεκριμένη αμοιβή και χρονικό ορίζοντα, όπως συνέβη στις προηγούμενες εκλογές”» τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ σχολίασε απευθυνόμενος στη ΝΔ:

«Ζητάτε το πόθεν έσχες του Κασσελάκη και καλά κάνετε. Ωραία. Πείτε μας, πληρώνεται και από ποιον ο Γκρίνμπεργκ; Οι δαπάνες της ΝΔ προς την GOOGLE είναι ιλιγγιώδεις. Βλέπουμε κόμματα χρεωμένα να πετούν χρήματα του ελληνικού λαού. Εμείς δεν κάνουμε φιέστες!».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υπογράμμισε πως παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχασε ένα εκατ. ψήφους, υπουργοί βγαίνουν στα κανάλια και είναι χαρούμενοι γιατί οι ψηφοφόροι προτίμησαν να πάνε στις παραλίες παρά να ψηφίσουν. «Στους εκλογικούς καταλόγους υπάρχουν ακόμα 600.000 νεκροί. Πώς μπορούμε να σας πιστέψουμε όταν έχετε πει ψέματα για το μεταναστευτικό, για το εμβόλιο, για τις Πρέσπες, για τους φόρους, για τις υποκλοπές, για τα ελληνο-τουρκικά, για τα Τέμπη. Γιατί να πιστέψουμε ότι λέτε την αλήθεια για την επιστολική ψήφο;», διερωτήθηκε εύλογα, ενώ συμπλήρωσε:

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του είπε ότι “ο κ. Βελόπουλος υπήρχε περίοδος που ήταν σταθερά στο 12% και στο 13%”. Οι δημοσκόποι γιατί δεν μας έδωσαν ποτέ ποσοστό 12% και 13%; Και συνεχίζει ο κ. Γεωργιάδης: “Ο Βελόπουλος δεν πήρε το δημοσκοπικό υψηλό του ποσοστό. Πήρε κάτω από 10%. Για να είμαι ειλικρινής, ο εκλογικός μας στόχος για την Ελληνική Λύση ήταν να μην πάρει διψήφιο ποσοστό. Και δεν πήρε! Αυτό επετεύχθη”! Αντί να είναι στόχος σας ο Βελόπουλος θα έπρεπε να έχετε στόχο να προσλάβετε ανθρώπους που θα οργανώσουν την πολιτική σας πορεία».

«Δεν τολμά να προφέρει την λέξη “Τέμπη” και ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα των ολιγαρχών»

Στη συνέχεια, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πλέον λαϊκή νομιμοποίηση. «Η παραίτηση της κυβέρνησης και η προσφυγή στις κάλπες είναι μονόδρομος. Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να δώσει συνέντευξη λίγες ώρες μετά την εκλογική συντριβή του, φανερώνει τον πανικό και το σοκ που υπέστη. Οι ισχυρισμοί του όμως αποδεικνύουν ότι δεν είναι απλά εκτός πραγματικότητας, αλλά παραμένει ασύδοτος και αμετανόητος για τα ληστρικά τεκμήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους οποίους εκβιάζει με 5ετή φορολογικό έλεγχο αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν. Αμετανόητος για το γάμο των ομοφυλοφίλων, ενώ την ίδια ώρα ψεύδεται για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Αν οι άνθρωποι αυτοί πάνε στα δικαστήρια, θα δικαιωθούν και θα υιοθετήσουν παιδιά. Αμετανόητος για το έγκλημα των Τεμπών. Δεν τολμά ακόμα και να προφέρει την λέξη “Τέμπη” και ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα των ολιγαρχών, με μόνο άγχος του το πότε θα παραλειφθούν τα ηλεκτρικά λεωφορεία!», επεσήμανε και συνέχισε:

«Πανηγυρίζει επειδή οδήγησε το κόμμα του στην χειρότερη εκλογική επίδοση, αγνοώντας το τεράστιο ποσοστό αποχής και λησμονώντας ότι η συμμετοχή στις εκλογές είναι δική του ευθύνη. Ενώ το κράτος καταρρέει αυτός στοχοποιεί το ΑΣΕΠ, δείχνοντας πως έχει σκοπό να αλώσει ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο, όπως ακριβώς έπραξε και με την επιστολική ψήφο, με τον πόθεν έσχες του, που ακόμα δεν το έχει δώσει στην δημοσιότητα, με τα κολοσσιαία σκάνδαλα που πλέον απασχολούν την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη. Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση και το γνωρίζει. Η παραμονή του στην εξουσία θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα, την Κοινωνία, τη Δημοκρατία. Η Ελληνική Λύση απαιτεί την παραίτησή του και την άμεση προσφυγή στις κάλπες».

Ο ίδιος έκανε λόγο και για τις ιδιωτικοποιήσεις λέγοντας ότι «ξεπουλάτε τα ασημικά της χώρας και όμως το χρέος μας μεγαλώνει. Χρωστούσαμε 320 δισ., ήρθατε εσείς ξεπουλήσατε ΔΕΗ, ΟΤΕ, λιμάνια, μαρίνες, αεροδρόμια, νοσοκομεία, αρχαιολογικούς χώρους και τώρα χρωστάμε 400 δισ.! Πουλήσατε την Αλεξανδρούπολη, τώρα πουλάτε και την Καβάλα. Δεν είμαι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων αλλά εναντίον αυτού του ξεπουλήματος. Και δεν ξεπουλάτε μόνο εταιρείες. Η μισή Χαλκιδική έχει ξεπουληθεί σε ξένους, κυρίως Βαλκάνιους. Το κέντρο της Θεσ/νίκης έχει ξεπουληθεί. Αν σκεφτεί κάποιος ότι αυτοί διεκδικούν εδάφη, τότε η κατάσταση γίνεται εφιαλτική. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται άμεση ξένη επένδυση η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της χώρας. Το ξεπούλημα δηλ. της δημόσιας περιουσίας και οι πλειστηριασμοί της ιδιωτική με την εξαγορά σπιτιών των Ελλήνων από ξένους, μετά την κατάσχεσή τους από τις τράπεζες και τα κοράκια. Θα έχουμε ένα κράτος που λέγεται Ελλάδα, αλλά δεν θα έχει δημόσια περιουσία. Και οι κάτοικοι της Ελλάδας δεν θα έχουν ούτε ιδιωτική περιουσία. Η χώρα οδηγείται ξανά σε τέλμα, μη διαθέτοντας πια τίποτα να πουλήσει. Κάνετε εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων. Η παιδεία είναι ιδιωτική. Η Υγεία είναι ιδιωτική. Η Ενέργεια είναι ιδιωτική. Αλλά το χρέος δημόσιο».

«Η κυβέρνηση νομιμοποίησε το μαύρο πολιτικό χρήμα»

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και στην προεκλογική συζήτηση για το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη. «Η κυβέρνηση νομιμοποίησε το μαύρο πολιτικό χρήμα με νόμο στις 28/2/2023, την ημέρα του εγκλήματος των Τεμπών, αφού ο πρωθυπουργός αγόρασε δύο οικόπεδα και ένα σπίτι στα Ζαγοροχώρια έναντι 70.000 ευρώ. Η αγορά έγινε 28/12/2022. Έκανε ο πρωθυπουργός νόμο για τον εαυτό του! Η περιοχή συμπωματικά ετέθη υπό την προστασία της UNESCO μετά την αγορά! Και την πλατφόρμα του πόθεν έσχες δεν την κάνατε γιατί θέλατε να καλύψετε τον πρωθυπουργό. Έτσι νομοθετείτε; Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου ο πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί για το πόθεν έσχες», υπογράμμισε, ενώ συμπλήρωσε:

«Ο πρωθυπουργός ήρθε εδώ και μας αποκάλεσε ψεκασμένους, όταν στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ υπάρχει αναφορά για τα βατραχάκια που έχει ο πρωθυπουργός στο γραφείο του γιατί λέει έχουν καλό feng sui! Μιλήστε μας τώρα για ψεκασμένους».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ολοκλήρωσε με μια ρήση του Αριστοτέλη από τα «Πολιτικά»: «”Η επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες. Αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος, αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπουν τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων και η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων, που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά”. Αυτό κάνετε όλοι σας εκούσια ή ακούσια. Εμείς θα κάνουμε τα αντίθετα. Θα κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή και τους Έλληνες υπερήφανους, γιατί είμαστε η λύση. Η Ελληνική Λύση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΑΥΤΕΣ ΕΊΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΝΑ ΦΎΓΕΙ Ο ΔΗΘΕΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΆΝΩ ΣΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΜΕ 16%(ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ) ΜΕ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΟΛΟ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΤV ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΊΖΟΥΝ ΜΟΥΦΟΙ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This