Γ. Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα έχει τα όπλα να εμπλακεί στη λήψη αποφάσεων» (video)

Must Read

«Έχουμε ήδη έτοιμο το σχέδιο για τη διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για τη διασφάλιση ακόμα και του κατώτατου κυριαρχικού μας δικαιώματος», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα» μετά τη χθεσινή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Ο υπουργός είπε μεταξύ άλλων ότι αυτή «έγινε, για να ξεκινήσει μία διαβούλευση για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος στην Λιβύη».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως «έχει σημασία το ότι ενημερώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι, που δεν συμμετείχαν καθώς και το ότι συμφώνησαν για έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων». Ακολούθως, χαρακτήρισε «θετικό» οποιοδήποτε βήμα οδηγεί προς ειρηνευτικές διαδικασίες. Ωστόσο, εξήγησε ότι κατά τη χθεσινή Διάσκεψη δεν υπήρξε ουσιαστικό αποτέλεσμα, παρά διατυπώθηκε περισσότερο η βούληση για λύση στη Λιβύη.

Ο κ. Γεραπετρίτης προσπάθησε να «χρυσώσει» το χάπι για την απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου, αναφερόμενος στα θετικά της και όχι στο γεγονός ότι παρόλο που επισήμως μας είχαν πει ότι δεν θα μιλήσουν για θέματα που μας αφορούν, ο Ερντογάν αφιέρωσε 3,5 λεπτά στον κ. Μητσοτάκη και τα «λανθασμένα βήματά του» όσον αφορά τη Λιβύη, αλλά και την Τουρκία!

Στα θετικά, όπως είπε, περιλαμβάνονται η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, η τήρηση του εμπάργκο όπλων, η αποστρατικοποίηση και το ότι δε θα επιτρέπεται οποιοδήποτε ξένο στράτευμα στη Λιβύη, ενώ σημείωσε πως «δε θα μπορούσε να μη βρίσκεται εκεί η Τουρκία», αφού έχει στρατιωτική και οπλική παρουσία στη Λιβύη. Μάλιστα, επεσήμανε ότι είναι σημαντικό το ότι «ο Ερντογάν δεσμεύτηκε για αποστρατικοποίηση».

«Ο θυμός και η ένταση του Ερντογάν αποδεικνύει ότι τα πράγματα στην εξωτερική πολιτική του δεν πάνε όπως θα ήθελε», εκτίμησε ο Υπουργός Επικρατείας, χαρακτηρίζοντας ως θετικό το γεγονός ότι ο Χάφταρ ορίζεται ως βασικός συνομιλητής στις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε αυτονόητο το ότι «θέλουμε να διεκδικήσουμε περισσότερη συμμετοχή μας στις διαπραγματεύσεις» και επικαλούμενος δηλώσεις του Πρωθυπουργού, είπε πως «η Ελλάδα έχει τα όπλα, ανεξαρτήτως αν βρίσκεται στη διάσκεψη ή όχι, να εμπλακεί στις λήψεις αποφάσεων»Η Ελλάδα είναι παρούσα», τόνισε ο  ίδιος.

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς θα αντιδρούσε η Αθήνα σε ακραία τουρκική πρόκληση, σε ελληνικό έδαφος, τόνισε ότι, ο Υπουργός Άμυνας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ θα υπάρξει κοινή στρατιωτική άσκηση με τη Γαλλία στα νότια της Κρήτης.

Καταλήγοντας, ο Γιώργος Γεραπετρίτης υπενθύμισε ότι «η Διάσκεψη του Βερολίνου δεν παράγει Δίκαιο, αλλά καθορίζει τις διαδικασίες για ειρηνευτική λύση», ενώ επεσήμανε πως «σε περίπτωση που αναλάβει ο Χάφταρ, πράγμα που δεν είναι απίθανο, αφού λαμβάνεται πλέον ως ισότιμος συνομιλητής, θα ακυρώσει τη συμφωνία με την Τουρκία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This