Α. Τσίπρας: «Εσείς που τα κάνατε μπάχαλο στα ποδοσφαιρικά, θα διαχειριστείτε τον Ερντογάν;»

Must Read

Οξύτατη κριτική στη κυβέρνηση από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκάλεσε χάος και πως εγκλωβίστηκε σε επιχειρηματικά συμφέροντα. «Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στον Αυγενάκη, την ευθύνη των άθλιων χειρισμών την έχει ο Μητσοτάκης», είπε με ειρωνικό ύφος ο κ. Τσίπρας, εγκαλώντας την κυβέρνηση για διαπλοκή με τους μεγαλόσχημους που την οδήγησαν σε αυτούς τους χειρισμούς.

«Εσείς που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες θα διαχειριστείτε τον κ. Ερντογάν;», αναρωτήθηκε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε στο ίδιο ύφος «η μεγαλύτερη αιτία της ανησυχίας των πολιτών είναι η εξωτερική σας πολιτική. Όσα βλέπει να κάνετε σε άλλα πιο εύκολα θέματα, φουντώνει αυτή την ανησυχία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η ανησυχία αυτή είναι πολιτική, κοινωνική, εθνική, ειλικρινής…», στην οικονομία «οι οιωνοί δεν είναι καλοί», στην κοινωνία η κυβέρνηση εφαρμόζει «με αγριότητα μια πολιτική που ευνοεί τα πάνω στρώματα, και συμπιέζει ακόμα παρακάτω τα κάτω» και στο προσφυγικό βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, όπως είπε.

«Δυστυχώς μαζί σας βρίσκεται σε αδιέξοδο και η χώρα και σε μεγάλο αναβρασμό οι τοπικές κοινωνίες», συνέχισε, μιλώντας για «αδυναμία και επιτελική ανικανότητα» της κυβέρνησης να διαχειριστεί προβλήματα. «Γιατί εσείς γεννάτε, αντί να λύνετε προβλήματα».

«Τα κάνετε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου»

Εστιάζοντας στις εξελίξεις στον χώρο του ποδόσφαιρου, με αφορμή και τη σχετική κυβερνητική τροπολογία, είπε με έμφαση ότι «δεν μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδάρων άχυρα… δεν είναι σε θέση να χειριστεί προς το συμφέρον της κοινωνικής ομαλότητας και της δικαιοσύνης κάποιους ισχυρούς του χρήματος και των ΜΜΕεδώ τα κάνετε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου και οδηγείτε σε αχρείαστους, σε μια τέτοια ιδιαίτερα στιγμή, διχασμούς» και αναρωτήθηκε: «Θα διαχειριστείτε άραγε μια κρίση -ο μη γένοιτο- στα εθνικά μας ζητήματα; Θα διαχειριστείτε εσείς τον Ερντογάν, που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες;… Σας είχα πει ότι η πολιτική της αδράνειας ήταν μια λαθεμένη και επικίνδυνη πολιτική, γιατί αυτή συνεισφέρει στο να αποθρασύνεται η Τουρκία».

Επικριτικός εμφανίστηκε και για τους χειρισμούς στα εθνικά θέματα. «Mπροστά στην πιο επιθετική κίνηση της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας, των τελευταίων 20 ετών, δηλαδή στη σύναψη αυτού του παράνομου συμφώνου με την Λιβύη, τόνισα ότι πρέπει όλα τα μεγάλα κόμματα να συμφωνήσουμε σε μια κοινή στρατηγική. Κι ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία της στρατηγικής, είναι να μην είμαστε δεδομένοι για κανέναν ούτε για τους συμμάχους μας και θυμάμαι ότι απαντήσατε θετικά και δηλώσατε ότι προσυπογράφετε αυτή την άποψη. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι στην επίσκεψή σας στον Λευκό Οίκο εφαρμόσατε αυτά τα λόγια, ιδίως τη στιγμή που ανακοινώνετε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι η Ελλάδα είναι πιστός και προβλέψιμος σύμμαχος».

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης σε ρόλο Θάτσερ: Θα διακοπεί το πρωτάθλημα αν…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This