Μετά τους «53+», άλλοι 51 αμφισβητούν τις κινήσεις Τσίπρα ως προς τη διεύρυνση

Must Read

Το κλίμα αυτή την εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακριβώς αυτό που θα περιγράφαμε ως εύκρατο και οικογενειακό.

Το θερμόμετρο της εσωστρέφειας χτυπάει κόκκινο, με τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να δίνει, κατά γενική ομολογία, έναν σχεδόν μοναχικό αγώνα για τη διεύρυνση, αλλά και τον περιορισμό εντός των τειχών των εσωτερικών μαχών που δίνουν οι «τιμαριούχοι» προκειμένου να κατοχυρώσουν θέσεις την επόμενη μέρα του συνεδρίου.

Στους πονοκεφάλους της ηγεσίας δεν περιλαμβάνεται μόνο η συντεταγμένη εσωκομματική αντιπολίτευση, όπως κυρίως εκφράζεται από την ομάδα των «53+», υπό την άτυπη ηγεσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος απέχει θεαματικά από τις εξελίξεις.

Έρχεται τώρα να προστεθεί ομάδα 51 στελεχών και απλών μελών από την Α΄ Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσσαλονίκης, τα οποία με επιστολή τους προς την Κουμουνδούρου διατυπώνουν τη ζωηρή διαφωνία τους στις αποφάσεις του ηγετικού κύκλου στην πορεία προς την διεύρυνση και το 3ο Συνέδριο του κόμματος που είναι προγραμματισμένο την προσεχή άνοιξη.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή καταγγέλλουν έντονα «αντιδημοκρατικές αποφάσεις της ηγεσίας», που καταργεί τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι «δεν επιθυμούμε ένα κόμμα οπαδών που ταυτίζεται με ηγετικές ομάδες, αφορίζει τη διαφορετική άποψη, δαιμονοποιεί τη συζήτηση, τον προβληματισμό και την αυτοκριτική».

Υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα που αντιτίθενται στο δημοκρατικό κόμμα της αριστεράς, καθώς η ΚΕΑ και το Πολιτικό της Συμβούλιο δημιουργήθηκαν με αδιαφανή τρόπο, χωρίς διαδικασίες, χωρίς καμία συμμετοχή και ενημέρωση των Ν.Ε. και κατά συνέπεια των χιλιάδων νέων και παλιών μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένα μη εκλεγμένο όργανο, το Πολιτικό Συμβούλιο, αποφασίστηκε να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 3ο Συνέδριό του, ενάντια στις καταστατικές του αρχές, δηλαδή με πραξικοπηματικό τρόπο».

Την ίδια στιγμή, τα 51 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζουν τη διεύρυνση και ανασυγκρότηση του κόμματος «με πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες με πρόσημο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά βασισμένα στις αξίες της Αριστεράς», όπως τονίζουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This