Πέμπτη 24/6/2021

Ο… άνθρωπος της προέδρου και η πρόταση που απέρριψε η κ. Σακελλαροπούλου

Aστυνομικός διευθυντής γενικών καθηκόντων ήταν μέχρι προχθές ο Γιάννης Σαραντόπουλος, ο επικεφαλής της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη τα τελευταία είκοσι χρόνια τουλάχιστον. Στις τελευταίες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. προήχθη μαζί με άλλους 16 συναδέλφους του στη θέση του ταξιάρχου και οι πληροφορίες λένε πως πιθανότατα θα αναλάβει, εκτός απροόπτου, επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Πρόκειται για άριστη επιλογή.

Ωστόσο, ας μη σπεύσει κανείς να εξαγάγει συμπεράσματα από το γεγονός ότι η Πρόεδρος έχει προτιμήσεις και εκλεκτικές συγγένειες, επειδή ένας αξιωματικός που ήταν χρόνια δίπλα στην Μπακογιάννη αναλαμβάνει υψηλά καθήκοντα δίπλα στη νέα Πρόεδρο. Στην κυρία Σακελλαροπούλου προτάθηκε και ο έμπειρος πρέσβης Σαββαΐδης για να αναλάβει τη θέση του διπλωματικού της συμβούλου, αν όχι γενικός γραμματέας της Προεδρίας. Ωστόσο, η Πρόεδρος απέρριψε ευγενικά την εισήγηση, γιατί κάτι άλλο έχει στον νου της.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ