ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Σε… κρίση ταυτότητας! Μαίνεται η κόντρα για το κόστος – Βαριές κουβέντες από Χρυσοχοΐδη-Τζανακόπουλο

Must Read

Στα ύψη βρίσκεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον περιβόητο διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες.

Η οξεία πολιτική αντιπαράθεση που έχει προκύψει αφορά το αυξημένο κόστος με το οποίο θα έρθει αντιμέτωπο το Δημόσιο αλλά και το γεγονός ότι η χρήση έγχρωμης φωτογραφίας επιτρέπει μόνο σε τρεις εταιρίες να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση 68 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την «αστυνομική βία και την αύξηση της εγκληματικότητας», είπε ότι  ο διαγωνισμός του ΣΥΡΙΖΑ για τις ταυτότητες ήταν πολλαπλά ατελής και για αυτό επαναπροκηρύχθηκε.

Επιπλέον, είπε ότι «Όταν πήγα στο υπουργείο, είχα τρεις καταγγελίες για τον προηγούμενο διαγωνισμό, αλλά δεν ανέφερα τίποτα, διότι ξέρω τι γίνεται σε αυτούς τους διαγωνισμούς».

Όσον αφορά την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι ο προηγούμενος δεν περιλάμβανε από την αρχή την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση». Όπως είπε «δεν αγοράζουμε ταυτότητα, αλλά κάρτα πολίτη (χρήση για ΕΦΚΑ, εφορία κ.α.) που θα φέρει εξοικονόμηση 05% – 0,7% στο ΑΕΠ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι η κάρτα θα είναι ακριβότερη. Είναι ψέμα» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης συνεχίζοντας «Δέκα ευρώ ήταν το κόστος για τον πολίτη, δέκα θα είναι και τώρα».
Επίσης, ο υπουργός απάντησε καταφατικά στην ερώτηση εάν θα είναι έτοιμη η Ελλάδα λόγω επαναπροκήρυξης διαγωνισμού, να εκδώσει τις ταυτότητες έγκαιρα, λέγοντας ότι ο κανονισμός της ενίσχυσης ασφάλειας ταυτοτήτων ορίζει ότι η εφαρμογή ξεκινά 2/8/2021, και ότι θα τελειώσει 3/8/2026.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε: «Σας παρακολουθούμε πολύ στενά διότι δεν σας εμπιστευόμαστε ούτε πολιτικά ούτε προσωπικά».

«Μετά την ομιλία του κ. Χρυσοχοΐδη δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε λιγότερο ανήσυχοι. Ο κ. υπουργός έδειξε να μην έχει ούτε ιερό ούτε όσιο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος προσθέτοντας ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «έκανε αυτό που κάνει καλά εδώ και επτά μήνες: να λέει ψέματα, να διαστρεβλώνει, και να κάνει αήθεις, αστήρικτες, και ψευδείς καταγγελίες κατά πρώην υπουργών. Έχετε υποχρέωση να δώσετε στη δημοσιότητα τις καταγγελίες που είπατε ότι πετάξατε ή να ανακαλέσετε».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος σχετικό χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», επιτέθηκε στη Ν.Δ. κάνοντας λόγο για «φωτογραφικές» προδιαγραφές, αφήνοντας αιχμές για εξυπηρέτηση εκ μέρους της κυβέρνησης συγκεκριμένων συμφερόντων και καλώντας προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις.

Δείτε επίσης: Αικ. Σακελλαροπούλου: Ο «μυστικός δείπνος» με τον Κυριάκο, ο κρίσιμος διαμεσολαβητής και η… άτυπη κόντρα με τον προκάτοχό της!

Το Μαξίμου, πάντως, αντέστρεψε τα πυρά, καθώς κυβερνητικοί κύκλοι κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έσπευσε να στηρίξει «τον γνωστό κ. Βαξεβάνη και το έντυπό του σε συνέχεια των συγκλονιστικών αποκαλύψεων στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που τον κατονομάζουν ως βασικό γρανάζι του παραδικαστικού / παρακρατικού κυκλώματος».

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, κατήγγειλαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εξοφλεί γραμμάτια και μετατρέπεται έτσι σε «πλασιέ» συμφερόντων εταιριών, σε συνεργασία με «σεσημασμένα δημοσιογραφικά “πιστόλια”».

Στην αντεπίθεση πέρασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «σπουδή στην υιοθέτηση αιτιάσεων για ένα ανύπαρκτο ζήτημα», σημειώνοντας πως «δεν είναι, δεν μπορεί να είναι αθώα». Το υπουργείο, μάλιστα, υποστηρίζει ότι διαγωνισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ακυρώθηκε επειδή δεν είχε περιληφθεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ενώ επιμένει ότι το κόστος του νέου διαγωνισμού δεν αυξάνει, είτε με ασπρόμαυρη φωτογραφία είτε με έγχρωμη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This