Σάββατο 19/6/2021

Συνάντηση δημάρχου Λευκάδας-Κώστα Χατζηδάκη με φόντο το περιβάλλον

Θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έθεσε ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Καλός στην συνάντηση που είχε χθες με τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Εμμανουήλ Γραφάκο στην Λευκάδα.

Ειδικότερα, κατά την αυτοψία στο χώρο του ΧΑΔΑ Λευκάδας και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Ι) Μελέτη αποκατάστασης και εξασφάλιση χρηματοδότησης του ανενεργού ΧΑΔΑ, για την μετατροπή του σε περιβαλλοντικό πάρκο.

ΙΙ) Επίσπευση διαδικασίας απόφασης ένταξης της αναβάθμισης του ΒΙΟ.ΚΑ Λευκάδας και μεταφοράς του απαγωγού λυμάτων.

Δείτε επίσης: Ο Μουτζούρης ματαίωσε τη συνάντηση με τον Μηταράκη μέσω… Facebook: «Άλλα είχαμε συμφωνήσει, ας μην περιμένει αδίκως…»

ΙΙΙ) Την ένταξη του αποχετευτικού δικτύου των παραλιακών οικισμών Νικιάνας-Λυγιάς, σε χρηματοδοτικό εργαλείο και σύνδεσή τους με τον Βιολογικό Λευκάδας.

ΙV) Άμεση ένταξη των δημοτικών κτιρίων μας στο πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ μόλις ενεργοποιηθεί.

V) Ένταξη στο πράσινο ταμείο (Δράσεις περιβαλλοντολογικού ισοζυγίου) για ανάπλαση των πλατειών της πόλης.

Η στόχευση για την ορθολογική διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων σε σχέση με τους κοινόχρηστους χώρους, αλλά και η εξοικονόμηση ενέργειας, μεθοδικά προχωρά και άμεσα θα φανούν τα αποτελέσματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ