Σάββατο 19/6/2021

ΣΥΡΙΖΑ: «Έπεσαν οι μάσκες! Το μόνο που θέλουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ είναι να επιβάλλουν σιωπή στους προστατευόμενους μάρτυρες»

Σκληρή ανακοίνωση, αλλά αληθέστατη εξέδωσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των προστατευόμενων μαρτύρων και την προσπάθεια αποκάλυψης των πραγματικών τους στοιχείων στην υπόθεση Novartis. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για επιθυμία της ΝΔ να τρομοκρατήσει και να επιβάλει ομερτά στους μάρτυρες, με συνεργό το ΚΙΝΑΛ.

«Χθες έπεσαν οι μάσκες της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και του καθοδηγητή του, κ. Σαμαρά», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξελίξεις για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Σημειώνει ότι «μετά την αποκάλυψη ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας επικοινώνησε με την ΕΛΑΣ και δήλωσε ότι θέλει να καταθέσει σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, την τήρηση του οποίου ζήτησε ξεκάθαρα χθες από την Προανακριτική ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, από τη ΝΔ διαρρέεται ότι “δεν διαπραγματεύονται”».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως από την πρώτη στιγμή λέει «να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, για να πέσει άπλετο φως στο σκάνδαλο Novartis». Αντίθετα, προσθέτει, «ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν θέλουν να εξεταστούν. Το μόνο που θέλουν είναι να αποκαλυφθούν τα στοιχεία τους, για να τρομοκρατήσουν και να επιβάλλουν σιωπή στους προστατευόμενους μάρτυρες, για να συσκοτίσουν το σκάνδαλο Novartis».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει πως «τόσο αυτοί όσο και όσοι αναπαράγουν τις διαρροές τους μέρες τώρα, κάνουν πως δεν ακούν όσα οι υπεύθυνες Αρχές της χώρας τούς λένε». Ειδικότερα υπογραμμίζει ότι «αγνόησαν το έγγραφο της ΕΛΑΣ που αναφέρει τον νόμιμο τρόπο εξέτασης των μαρτύρων, αγνόησαν ακόμα και τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που τους επανέλαβε χθες ακριβώς τα ίδια».

«Θέλουν να ρίξουν σκοτάδι στο σκάνδαλο Novartis και δεν τους ενδιαφέρει αν θα καταλύσουν το κράτος Δικαίου. Δεν θα τους περάσει», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε επίσης: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Έχω την στήριξη του ελληνικού λαού»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ