Στη ΓΑΔΑ ο «Μάξιμος Σαράφης» – Θα καταθέσει τη Δευτέρα

Must Read

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται αυτή την ώρα ο «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως και δήλωσε πως είναι έτοιμος να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis τη Δευτέρα, στις 4 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζουμε πως ο προστατευόμενος μάρτυρας με την συγκεκριμένη κωδική ονομασία, είχε στείλει επιστολή, μέσω της οποίας ζητούσε να καταθέσει μόνο υπό την προϋπόθεση χρησιμοποίησης ηλεκτρονικών μέσων και με αλλοίωση χαρακτηριστικών.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» επικοινώνησε το βράδυ της Τσικνοπέμπτης με την Αστυνομία και το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων, ενημερώνοντας ότι είναι έτοιμος να καταθέσει υπό την συγκεκριμένη προϋπόθεση.

Η ΕΛΑΣ, με τη σειρά της, ενημέρωσε την προανακριτική ότι ο μάρτυρας επιθυμεί να εξεταστεί με τον τρόπο που του είχε πει η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και όπως υπέδειξε και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, με σχετική επιστολή.

Η αντίδραση της Προανακριτικής

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη αντίδραση από την πλειοψηφία της Προανακριτικής της Βουλής αναφέρει ότι η γνώμη των προστατευόμενων μαρτύρων δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Ωστόσο, προσθέτουν ότι, από πλευράς τους «δεν υπάρχει διάθεση αντιδικίας με τον Αρειο Πάγο», ενώ τονίζουν ότι «Για εμάς το σημαντικό είναι να εξεταστούν οι μάρτυρες, καθώς θεωρούμε πιο κρίσιμες τις απαντήσεις τους».

Πιθανότερο σενάριο, πάντως, είναι η Προανακριτική να αποσύρει το αίτημα για δια ζώσης εξέταση και να προχωρήσει σε κατάθεση με ηλεκτρονικά μέσα, όπως, δηλαδή, επιθυμεί ο μάρτυρας.

Διαβάστε επίσης: Αγαπημένο «σπορ» του Άδωνι Γεωργιάδη (και τα πάει τόσο καλά) να διαψεύδει τον εαυτό του ! (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This