Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Στη ΓΑΔΑ ο «Μάξιμος Σαράφης» – Θα καταθέσει τη Δευτέρα

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται αυτή την ώρα ο «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως και δήλωσε πως είναι έτοιμος να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis τη Δευτέρα, στις 4 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζουμε πως ο προστατευόμενος μάρτυρας με την συγκεκριμένη κωδική ονομασία, είχε στείλει επιστολή, μέσω της οποίας ζητούσε να καταθέσει μόνο υπό την προϋπόθεση χρησιμοποίησης ηλεκτρονικών μέσων και με αλλοίωση χαρακτηριστικών.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» επικοινώνησε το βράδυ της Τσικνοπέμπτης με την Αστυνομία και το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων, ενημερώνοντας ότι είναι έτοιμος να καταθέσει υπό την συγκεκριμένη προϋπόθεση.

Η ΕΛΑΣ, με τη σειρά της, ενημέρωσε την προανακριτική ότι ο μάρτυρας επιθυμεί να εξεταστεί με τον τρόπο που του είχε πει η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και όπως υπέδειξε και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, με σχετική επιστολή.

Η αντίδραση της Προανακριτικής

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη αντίδραση από την πλειοψηφία της Προανακριτικής της Βουλής αναφέρει ότι η γνώμη των προστατευόμενων μαρτύρων δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Ωστόσο, προσθέτουν ότι, από πλευράς τους «δεν υπάρχει διάθεση αντιδικίας με τον Αρειο Πάγο», ενώ τονίζουν ότι «Για εμάς το σημαντικό είναι να εξεταστούν οι μάρτυρες, καθώς θεωρούμε πιο κρίσιμες τις απαντήσεις τους».

Πιθανότερο σενάριο, πάντως, είναι η Προανακριτική να αποσύρει το αίτημα για δια ζώσης εξέταση και να προχωρήσει σε κατάθεση με ηλεκτρονικά μέσα, όπως, δηλαδή, επιθυμεί ο μάρτυρας.

Διαβάστε επίσης: Αγαπημένο «σπορ» του Άδωνι Γεωργιάδη (και τα πάει τόσο καλά) να διαψεύδει τον εαυτό του ! (video)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ