9-8-2020

Κόντρα Χατζηδάκη-ΣΥΡΙΖΑ: «Μόνο οι Παναθηναϊκοί μπορούν να επικαλούνται το πράσινο στο κόμμα σας!»

«Ηλεκτροπληξία» προκλήθηκε στη Βουλή, εξαιτίας της επικείμενης απολιγνιτοποίησης της χώρας, με αφορμή τη συζήτηση σχετικής επερώτησης 61 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη «ξεπούλημα στο όνομα των ιδιωτικών συμφερόντων», αλλά και ότι φέρνει στρατιές ανέργων. «Αυτό είναι το βασικό σχέδιο της κυβέρνησης, ηλεκτροπαραγωγή με ιδιωτικές μονάδες φυσικού αερίου, εις βάρος των ΑΠΕ», κατήγγειλε ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ ο Γιάννης Δραγασάκης υποστήριξε ότι είναι ανάγκη να αλλάξουμε ριζικά το μοντέλο ανάπτυξης και τους όρους ζωής σε ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με όρους αγορών.

Απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κωστής Χατζηδάκης κατήγγειλε αντιφάσεις και αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία, όπως είπε, είναι «εκτός τόπου και χρόνου πολιτικά». Σχολίασε, μάλιστα, με μπόλικες δόσεις ειρωνείας, τις περιβαλλοντικές ανησυχίες που εκφράστηκαν, αναφέροντας ότι «μόνο οι Παναθηναϊκοί μπορούν να επικαλούνται το πράσινο στο κόμμα σας».

Διαβάστε επίσης: Βελόπουλος: «Κόψτε τα επιδόματα, κλείστε ΜΚΟ κι ανοίξτε τα ακατοίκητα νησιά»

Αναπτύσσοντας, πάντως, το κυβερνητικό σχέδιο, είπε ότι έχει κατατεθεί στο ΕΣΕΚ και προβλέπει διπλασιασμό μεριδίου των ΑΕΠ ως το 2030, οι οποίες θα φτάσουν στο 35% και στην ηλεκτροπαραγωγή στο 60%.

Επικριτικός εμφανίστηκε πάντως και ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε στον υπουργό, μεταξύ άλλων, αναφορικά με τη ΔΕΗ, καταγγέλλοντας: «Αφήσατε τη ΔΕΗ έξω από την παραγωγή φυσικού αερίου και χρεοκοπήσατε την εταιρία». Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατηγόρησε, μάλιστα, τον Κωστή Χατζηδάκη ότι «φροντίζει να βουλιάξει τη ΔΕΗ και να την πουλήσει, για να εισπράττουν οι Γερμανοί. Γιατί η εταιρία, στην οποία θα την πουλήσετε, που τη λέτε κολοσσό, είναι γερμανική».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ