«Πόρτα» των Εβριτών στην αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν τους είδε ούτε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως

Must Read

Η πολιτική «αρπαχτή» του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο και στις περιοχές, όπου ο Ερντογάν αδίστακτα επιχειρεί να εκτελωνίσει πολιτική ένταση στην Ελλάδα, πήγε άπατη. Αντιπροσωπεία του κόμματος, αποτελούμενη από τον Πάνο Σκουρλέτη, γενικό γραμματέα του κόμματος, και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Μουζάλα και Νίκο Τόσκα επισκέφτηκε την ακριτική περιοχή σε ατμόσφαιρα παγερής υποδοχής.

Εκφράζοντας το συλλογικό αίσθημα, ο μητροπολίτης Άνθιμος στην Αλεξανδρούπολη αρνήθηκε να τους δεχθεί, ενώ και οι πληροφορίες που ήθελε να συλλέξει η Κουμουνδούρου για τραυματισμό αστυνομικού από φίλια πυρά έμεινε ανεπιβεβαίωτη.

Κάνοντας τα πικρά γλυκά, ο Γιάννης Μουζάλας δήλωσε: «Θέλω να αναφερθώ σε ένα σημαντικό για εμάς γεγονός. Συναντηθήκαμε με τον μητροπολίτη Δαμασκηνό και είχαμε δύο μακρόχρονες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον μητροπολίτη Άνθιμο στην Αλεξανδρούπολη. Το λέω αυτό, γιατί ήδη κάποια sites γράφουν ότι ο Άνθιμος αρνήθηκε να δει τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε μια πολύ καλή συνεννόηση μαζί του. Δυστυχώς υπήρξε μια μη σύμπτωση προγραμμάτων και μεσολάβησε και μια κηδεία, όπου έπρεπε να παραστεί. Δεν στάθηκε δυνατό να μιλήσουμε από κοντά και καλύψαμε τηλεφωνικά αυτή τη συζήτηση».

Και πρόσθεσε: «Εκφράσαμε και στους δύο την ικανοποίησή μας για τον λόγο καταλλαγής και ψυχραιμίας που εκφράζουν και τονίσαμε το πόσο σημαντικό είναι η Εκκλησία, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να έχει αυτή τη στάση. Συμφωνήσαμε και με τον κ. Δαμασκηνό και με τον κ. Άνθιμο για τη μεγάλη σημασία του να παρέμβει η Εκκλησία, προκειμένου να διατηρηθεί η ψυχραιμία και να αποφευχθούν οι διχασμοί, και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας καλοδέχτηκαν και κάναμε αυτές τις πολύ ωραίες συζητήσεις μαζί τους, που είχαν και πρακτικά αποτελέσματα».

Δείτε επίσης: Νέο κρούσμα, με 70χρονο που… περιφέρονταν στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα – Σε καραντίνα γιατροί και νοσηλευτές

Την ίδια στιγμή, στην Αθήνα, αμετανόητος ο Νίκος Φίλης βρήκε τη ευκαιρία να εκτοξεύσει βολές κατά της Ιεράς Συνόδου για το θέμα της θείας μετάληψης: «Φαίνεται η κυβέρνηση να εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες για να χτυπήσει την αντιπολίτευση. Στον Έβρο πρέπει να υπάρχει δυνατότητα στους πρόσφυγες να υποβάλουν αίτημα για άσυλο. Αλλιώς καταλύεται το Διεθνές Δίκαιο».

Σε ακραία επιθετικούς τόνους, ο πρώην υπουργός Οικονομικών του τρίτου Μνημονίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξαπέλυε δριμεία επίθεση στη Ν.Δ. και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. «Δεν έχετε ίχνος ντροπής για τον κυβερνητικό σας εκπρόσωπο; Σας φαινόμαστε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δούρειος ίππος και πέμπτη φάλαγγα του Ερντογάν;» αναρωτήθηκε, προειδοποιώντας τη Ν.Δ. ότι μετατρέπεται σε ένα «μπλοκ δυνάμεων με κορμό την Ακροδεξιά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This