Τρίτη 22/6/2021

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απέκτησε τη δική της Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης

Τη σύσταση Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αποφάσισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας προήδρευσε σήμερα σε νέα έκτακτη σύσκεψη, που συγκάλεσε, με την παρουσία όλων των Γενικών Διευθυντών και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αποφασίστηκε η σύσταση Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, υπό το συντονισμό της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας. Στην ομάδα θα συμμετέχουν επίσης ο Εκτελεστικός Γραμματέας και οι έξι Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζιτζικώστας, «το όργανο αυτό βρίσκεται από σήμερα και στο εξής σε εικοσιτετράωρη επιφυλακή και σε διαρκή συνεδρίαση, με αποκλειστικό αντικείμενο την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλη την Κεντρική Μακεδονία».

Ούτε πανικός, ούτε εφησυχασμός

Πριν από τη σύσκεψη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επιθεώρησε το κτίριο υπηρεσιών της Περιφέρειας στη δυτική Θεσσαλονίκη για την εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε χτες, μετά τις διαδοχικές έκτακτες συσκέψεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, αλλά και με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔΚΜ και τους επικεφαλής των δυο Υγειονομικών Περιφερειών της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Οι πρώτες δηλώσεις της Κατερίνας Σακελλαροπούλου αφορούσαν τον… κορωνοϊό

«Τα μέτρα τηρούνται στο σύνολό τους ήδη. Προσπαθούμε με αυτό τον τρόπο, αφενός να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, αφετέρου να μη μειώσουμε κατά το δυνατό το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς τους πολίτες. Με υπευθυνότητα όλοι μας οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Επαναλαμβάνω: όχι πανικός, όχι όμως και εφησυχασμός», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ