Ξαφνικός… θαυμασμός του Στέφανου Μάνου για το Δημόσιο

Must Read

Ήπια συμπτώματα του ιδιότυπου πολιτικού κορωνοϊού που πλήττει εσχάτως τους νεοφιλελεύθερους στη χώρα εμφάνισε χθες και ο Στέφανος Μάνος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και «γκουρού» του βαλκανικού νεοφιλελευθερισμού, με έναν μάλλον αμήχανο τρόπο, δηλώνει τον θαυμασμό του για τα αντανακλαστικά που επέδειξε στην αντιμετώπιση της κρίσης το λοιδορημένο βάναυσα (και από τον ίδιο…) Δημόσιο και σημειώνει σε αντιδιαστολή την έμμεση απογοήτευσή του από τον τρόπο που αντέδρασε ο ιδιωτικός τομέας!

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Στέφανος Μάνος γράφει: «Η κρίση βοήθησε να φανεί μια άλλη, καλύτερη πλευρά της δημόσιας διοίκησης. Πιο γρήγορη και αποτελεσματική από ό,τι την ξέραμε. Αντίθετα η ιδιωτική επιχείρηση φάνηκε να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις ταχύτητας και αποτελεσματικότητας που επιβάλλει η πανδημία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αδυναμία των αλυσίδων σουπερμάρκετ να οργανώσουν γρήγορες παραδόσεις εμπορευμάτων μέσω ιντερνέτ. Αναμονές 3 εβδομάδων είναι συνηθισμένες. Αυτό χρειαζόταν τώρα για να μη συνωστίζεται ο κόσμος στα μαγαζιά».

«Πρόκειται για την εκδίκηση του αυτονόητου» σχολιάζουν με δικαιολογημένα ψήγματα χαιρεκακίας όσοι υπερασπίζονται την ανάγκη της ισχυρής παρουσίας του Δημοσίου σε τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν παύει να προκαλεί εντύπωση ότι μετά τα τυχάρπαστα δημοσιογραφικά «παπαγαλάκια», ένας από τους διακηρυγμένους πολιτικούς αντιπάλους των δημόσιων αξιών που όμνυε στη σημασία της αυτονομίας των αγορών, ανακρούει σεμνά και ταπεινά πρύμναν τώρα που τα γάλατα σφίξανε και κάποιοι πρέπει να βγάλουν το φίδι απ’ την τρύπα…

Δείτε επίσης: Ευχάριστα νέα! Αποσωληνώθηκαν οι πρώτοι ασθενείς με κορωνοϊό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This