H «δημοκρατία» βαθμολογεί την Κυβέρνηση – Πήρε πόντους στη μάχη κατά του ιού και τους έχασε με τα λεφτά στα κόμματα

Must Read

Πολύ δύσκολη ήταν αυτή η εβδομάδα, η πρώτη με την εφαρμογή των μέτρων γενικής απαγόρευσης  εξαιτίας του κορωνοϊού. Από πλευράς υγειονομικής  η κατάσταση εξελίσσεται μέχρι τώρα  με ικανοποιητικό τρόπο. Παρά τις ελλείψεις και τα χρόνια προβλήματα στον χώρο της υγείας, η  απόκρουση του «αόρατου εχθρού» έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με πολλές άλλες χώρες, χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί και στη πειθαρχία της συντριπτικής πλειονότητας του πληθυσμού.

Αυτό δεν το δείχνουν μόνο οι αριθμοί, αλλά αναγνωρίζεται και διεθνώς ενώ υπάρχει και συγκρατημένη αισιοδοξία για τις επόμενες φάσεις. Αντίθετα πάντως με το ιατρικό μέτωπο, στους άλλους τομείς τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά. Πέραν του αλαλούμ που παρατηρείται και της σύγχυσης, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών δείχνουν  να βρίσκονται μακριά από τις πραγματικές ανάγκες που διαμορφώνονται για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Πέραν αυτού η υπερβολική επικοινωνιακή διαχείριση τελικά βλάπτει και την ουσία. Ήρθε και αυτή η αψυχολόγητη απόφαση για τη διανομή 13,5 εκ. ευρώ ως επιχορήγηση στα κόμματα στην πιο ακατάλληλη στιγμή… Η «δημοκρατία» βαθμολογεί όπως κάθε βδομάδα την Κυβέρνηση και της βάζει γενικό βαθμό: 6

  • (Υπουργείο Οικονομικών)
    O Χρήστος Σταϊκουρας πάλευε με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) όλη την εβδομάδα για να παραδεχτεί στο τέλος ότι όλες οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Ετσι, την άλλη εβδομάδα σχεδόν όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι θα ενταχθούν στο πλαίσιο στήριξης! Κάλλιο αργά…
    ΒΑΘΜΟΣ: 5
  • (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας)
    Στην αγορά απορούν γιατί ο Κωστής Χατζηδάκης δεν έχει τραβήξει τα αυτιά των επικεφαλής ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ που κάνουν δήθεν χορηγίες στο Δημόσιο με κρατικά λεφτά για λόγους δημοσίων σχέσεων!
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)
    Με… ΠΝΠ φαίνεται ότι θα καταργήσει και την ελευθερία του λόγου ο Γιάννης Βρούτσης, όπως λίγο πολύ του είπε δημοσιογράφος την περασμένη Πέμπτη. Ο κ. Βρούτσης, όταν δέχθηκε κριτική για το μέτρο της «μισής δουλειάς, μισού μισθού», τόνισε: «Αφήστε να δίνω τις απαντήσεις και να μην κάνετε κριτική σε αυτά που λέω»!
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων)
    Αδωνις Γεωργιάδης, ο άνθρωπος που έβλεπε τους κερδοσκόπους να περνούν, αλλά κατήγγειλε τους εργαζομένους που δήθεν κάνουν «διακοπές στο σπίτι» και θέλουν και να πληρώνονται! Κάποιος να τον μαζέψει.
    ΒΑΘΜΟΣ: 0
  • (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης)
    Πράγματι, τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε κινητοποίηση για τη διευκόλυνση των πολιτών μέσα στην κρίση. Ποτέ δεν είναι αργά! Αναμένουμε, βέβαια, και άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τον Κυριάκο Πιερρακάκη.
    ΒΑΘΜΟΣ: 6
  • (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών)
    Αγώνας δρόμου από το υπουργείο και τον Κώστα Καραμανλή για να μείνουν όρθιες οι εταιρίες μεταφορών και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της αγοράς…
    ΒΑΘΜΟΣ: 4
  • (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων)
    Τις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες ολοκληρώνεται και καθίσταται λειτουργικό το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τους αγροτικούς συνεταιρισμούς υπέγραψε ο Μάκης Βορίδης. Κάτι για έναν κορονοϊό που σαρώνει τα πάντα ακούσατε, κ. υπουργέ;
    ΒΑΘΜΟΣ: 1
  • (Υπουργείο Τουρισμού)
    Η απόφαση για το ποια ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά ήταν η τελευταία εύκολη για τον Χάρη Θεοχάρη. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς ο τουρισμός βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής και πρέπει να καταστρωθεί προσεκτικά ένα συνεκτικό σχέδιο ανάκαμψης. Υπάρχει, βλέπετε, και το προηγούμενο των κακών χειρισμών σας στο ζήτημα της Thomas Cook.
    ΒΑΘΜΟΣ: 2
  • (Υπουργείο Εξωτερικών)
    Η επιμονή της Τουρκίας να αμφισβητεί την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα των νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου, σε μια προσπάθεια να δώσει υπόσταση στο παράνομο-άκυρο μνημόνιο με τη Λιβύη, όπως καταδεικνύει και η νέα επιστολή προς τον ΟΗΕ με κατάθεση συντεταγμένων, απαιτεί κάτι παραπάνω από ανακοινώσεις. Η ακύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου πρέπει να είναι κυρίαρχος στόχος του Ν. Δένδια.
    ΒΑΘΜΟΣ: 4
  • (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
    Θετικά σχόλια απέσπασε η πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, με απόφαση και του Νίκου Παναγιωτόπουλου, να πετάξουν μαχητικά αεροσκάφη ανήμερα της 25ης Μαρτίου όχι μόνο πάνω από την πλατεία Συντάγματος, αλλά από πολλές πόλεις και νησιά απ’ άκρη σ’ άκρη της επικράτειας. Τέτοιες κρίσιμες ώρες, ελέω και κορονοϊού, απαιτείται ανύψωση του ηθικού και του εθνικού φρονήματος.
    ΒΑΘΜΟΣ: 8
  • (Υπουργείο Δικαιοσύνης)
    Πέντε χιλιάδες μάσκες Ν95, ισάριθμα γάντια νιτριλίου και 6.000 φιάλες απολυμαντικού υγρού εξασφάλισε το υπουργείο Δικαιοσύνης για δικαστές, εισαγγελείς και δικαστικούς υπαλλήλους που υπηρετούν ως προσωπικό ασφαλείας στα δικαστήρια της χώρας. Εστω και καθυστερημένα.
    ΒΑΘΜΟΣ: 5
  • (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)
    «Είμαστε σε κατάσταση υπεύθυνης στάσης» ήταν η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς τους πολίτες για την τήρηση του «Μένουμε σπίτι». Την ίδια «υπεύθυνη στάση» για οικονομική παροχή περίμενε το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. που μετά τα νησιά βρέθηκε στον Εβρο… Κύκλοι του Μαξίμου υποστηρίζουν ότι «έχουν λαμβάνειν»! Μόνο μην είναι… «πασχαλιάτικα», κ. υπουργέ!
    ΒΑΘΜΟΣ: 6
  • (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων)
     «Ζήσε, Μάη μου, να φας τριφύλλι» λέει η λαϊκή ρήση που ταιριάζει γάντι στη Νίκη Κεραμέως, που δεν λέει να πάρει μια απόφαση σχετικά με το πότε θα γίνουν τελικά οι πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς και να ανακοινώσει την ύλη της γ’ λυκείου και να μην επιτείνει περισσότερο την αγωνία των τελειόφοιτων μαθητών.
    ΒΑΘΜΟΣ: 2
  • (Υπουργείο Aσύλου και Μετανάστευσης)
    Μόλις την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος αποκάλυψε ότι γνώριζε από τον Οκτώβριο ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιούσε το μεταναστευτικό ζήτημα, ανοίγοντας τα σύνορα για τους μετανάστες, για να επιτύχει γεωστρατηγικούς της στόχους. Από τον Οκτώβριο…
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • (Υπουργείο Υγείας)
    Η έγκαιρη παραγγελία των 5 τόνων χλωροκίνης, που είναι ένα από τα τέσσερα φάρμακα για τον κορονοϊό, από τον ΕΟΦ δείχνει τα γρήγορα αντανακλαστικά του υπουργείου Υγείας και του Βασίλη Κικίλια.
    ΒΑΘΜΟΣ: 8
  • (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)
    Απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις σοβαρές φθορές που έχει υποστεί η στέγη του Κέντρου Ερευνών του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας, η Λίνα Μενδώνη απάντησε ότι πρέπει να προηγηθεί η μελέτη αποκατάστασης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαράς. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…
    ΒΑΘΜΟΣ: 5
  • (Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής)
    Κάτι ο κορονοϊός, κάτι ο καιρός που δεν ευνοεί (κάποιες βάρκες, όμως, πέρασαν στη ζούλα στη Μυτιλήνη), ησυχία επικρατεί αυτόν τον καιρό στην Ακτή Βασιλειάδη για τον Γ. Πλακιωτάκη. Φασαρία έγινε με το φορτηγό που «στούκαρε» επίτηδες στην Κέα, αλλά το θέμα ξεχάστηκε γρήγορα λόγω πανδημίας…
    ΒΑΘΜΟΣ: 5
  • (Υπουργείο Εσωτερικών)
    Εν μέσω της κρίσης, η κυβέρνηση, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, δίνει χρήματα, και συγκεκριμένα 13.500.000 ευρώ, από τον κρατικό κορβανά στα κόμματα αντί να στηρίξει τη δημόσια υγεία και τις ανάγκες που έχουν προκύψει γι’ αυτή. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ως καθ ύλην αρμόδιος υπουργός, αναπόφευκτα έχει μερίδιο ευθύνης.
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • (Υπουργείο Επικρατείας)
    Αν και η δήλωσή του «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα» δεν ήταν από τις πιο επιτυχείς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έχει στα θετικά του ότι προχωρούν μέτρα για τη στήριξη του Τύπου, όπως η διάθεση και πώληση των εφημερίδων και από τα σούπερ μάρκετ. Χρειάζονται όμως κι άλλα για να σταθεί όρθια η ενημέρωση αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές…
    ΒΑΘΜΟΣ: 5

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This