Ο Ζέρβας απαλλάσσει τους Θεσσαλονικείς από τα δημοτικά τέλη

Must Read

Απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στο πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Θεσσαλονίκης και πλήττονται από τα μέτρα για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ανακοινώθηκαν:
Α) Απαλλαγή ενιαίων ανταποδοτικών δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού του ν. 25/1975. Το μέτρο ισχύει για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος, για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους.
Β) Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για το χρονικό διάστημα των περιορισμών. Παράταση καταβολής των δόσεων για τα τέλη ως εξής: Α΄ δόση: 30/06, Β΄ δόση: 30/09, Γ’ δόση: 31/12.

Στην περίπτωση που έχουν καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, θα διενεργηθεί συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Επιπλέον, για όλες τις επιχειρήσεις και τους μισθωτούς των εν λόγω επιχειρήσεων αποφασίστηκε η παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολή της είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, καθώς και προθεσμιών καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών. Μάλιστα, τα οφειλόμενα ποσά δεν επιβαρύνονται με τόκους ή προσαυξήσεις.

Δείτε επίσης: Χορήγηση 2,25 εκατ. ευρώ στους Δήμους, για την προστασία των Ρομά από τον κορωνοϊό

Εν τω μεταξύ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέλαβε πρωτοβουλία να κινητοποιηθούν και να συντονιστούν όλες οι επιχειρηματικές δυνάμεις της Βόρειας Ελλάδας με σκοπό την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Με τα χρήματα μέσω δωρεών που θα συγκεντρωθούν από επιχειρηματίες θα αγοραστεί ιατρικό υλικό κατά προτεραιότητα και θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία αναφοράς της Θεσσαλονίκης για τον κορωνοϊό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This