Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Πυρά Παυλόπουλου κατά ΕΕ για τον κορωνοϊό: «Να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

«Να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και να αρθεί, εδώ και τώρα, στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων» ζητά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Παυλόπουλος, «κατ’ αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις αισθάνομαι, ως Έλληνας και ως Ευρωπαίος πολίτης, την υποχρέωση να ενώσω τη φωνή μου μ’ εκείνη του μεγάλου Ευρωπαίου και επιστήθιου φίλου, προέδρου της δεινώς δοκιμαζόμενης Ιταλίας κ. Σέρτζιο Ματαρέλα, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ν’ αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και ν’ αρθεί, εδώ και τώρα, στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων, υπερασπιζόμενο τον Άνθρωπο, την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και, εν τέλει, τον ίδιο τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό».

Δείτε επίσης: Η ατάκα Χαρδαλιά για τα υδραυλικά της Ελλάδας, που «χάλασαν ξαφνικά όλα την Παρασκευή»

Και συνεχίζει στη δήλωσή του ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Ουδείς συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει το δικαίωμα ν’ αγνοεί ότι το κορυφαίο δίλημμα, ενώπιον του οποίου βρίσκεται σήμερα η ευρωπαϊκή μας οικογένεια, η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι, κυριολεκτικώς, υπαρξιακό για το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα και τη μελλοντική του προοπτική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τις ιστορικές της καταβολές και τον προορισμό της, πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει» καταλήγει ο κ. Παυλόπουλος, προφανώς ενοχλημένος από τις τελευταίες εξελίξεις και το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη μέσω τηλεδιάσκεψης η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής, που έγινε την Πέμπτη, ελέω της αδίστακτης στάσης του Βερολίνου.

Ο κ. Παυλόπουλος μπορεί να αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο, ωστόσο έχει σκοπό να παρεμβαίνει, όποτε αυτός θεωρεί απαραίτητο, ιδίως για τα ζητήματα τα εθνικά και τα οικονομικά-κοινωνικά.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ