Πυρά Παυλόπουλου κατά ΕΕ για τον κορωνοϊό: «Να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της»

Must Read

«Να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και να αρθεί, εδώ και τώρα, στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων» ζητά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Παυλόπουλος, «κατ’ αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις αισθάνομαι, ως Έλληνας και ως Ευρωπαίος πολίτης, την υποχρέωση να ενώσω τη φωνή μου μ’ εκείνη του μεγάλου Ευρωπαίου και επιστήθιου φίλου, προέδρου της δεινώς δοκιμαζόμενης Ιταλίας κ. Σέρτζιο Ματαρέλα, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ν’ αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και ν’ αρθεί, εδώ και τώρα, στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων, υπερασπιζόμενο τον Άνθρωπο, την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και, εν τέλει, τον ίδιο τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό».

Δείτε επίσης: Η ατάκα Χαρδαλιά για τα υδραυλικά της Ελλάδας, που «χάλασαν ξαφνικά όλα την Παρασκευή»

Και συνεχίζει στη δήλωσή του ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Ουδείς συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει το δικαίωμα ν’ αγνοεί ότι το κορυφαίο δίλημμα, ενώπιον του οποίου βρίσκεται σήμερα η ευρωπαϊκή μας οικογένεια, η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι, κυριολεκτικώς, υπαρξιακό για το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα και τη μελλοντική του προοπτική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τις ιστορικές της καταβολές και τον προορισμό της, πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει» καταλήγει ο κ. Παυλόπουλος, προφανώς ενοχλημένος από τις τελευταίες εξελίξεις και το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη μέσω τηλεδιάσκεψης η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής, που έγινε την Πέμπτη, ελέω της αδίστακτης στάσης του Βερολίνου.

Ο κ. Παυλόπουλος μπορεί να αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο, ωστόσο έχει σκοπό να παρεμβαίνει, όποτε αυτός θεωρεί απαραίτητο, ιδίως για τα ζητήματα τα εθνικά και τα οικονομικά-κοινωνικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This