Τετάρτη 16/6/2021

Η κυβέρνηση σκέφτεται να μονοδρομήσει τους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ για την αποφυγή του συνωστισμού

Νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να κάνει λόγο για το ενδεχόμενο μονοδρόμησης των διαδρόμων των συγκεκριμένων καταστημάτων, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

«Αυτή τη στιγμή λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ λειτουργούν ικανοποιητικά, δεν υπάρχει συνωστισμός. Στη Δανία εφαρμόζουν ένα διαφορετικό μέτρο. Κάνουν μονόδρομους τους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ ώστε να αποφευχθεί η διασταύρωση των πελατών κι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζουμε. Ψάχνουμε νέες ιδέες, αλλά είμαστε υπερήφανοι διότι η αγορά μας λειτουργεί καλά. Μου έκανε θετική εντύπωση ότι στα σούπερ μάρκετ που επισκέφθηκα είδα τον κόσμο να κρατάει τις αποστάσεις και τους ευχαριστώ για τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε επίσης: Η Φώφη αφιερώνει ένα βίντεο στους «ήρωες της εποχής» (video)

Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι, με βάση τους ελέγχους που διενεργούνται τις τελευταίες μέρες, υπάρχει μια εικόνα πλήρους συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

«Η χώρα μας έλαβε μέτρα νωρίτερα από άλλες χώρες και ο κόσμος υπέδειξε ωριμότητα και αυτό φαίνεται ότι έχει καλό αποτέλεσμα έως τώρα, ωστόσο τα μέτρα θα διαρκέσουν μέχρι να μας πουν οι επιστήμονες ότι νικήσαμε τον ιό» επισήμανε ο υπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ