Όχι μισό μισθό, ούτε μισό… σεντ δεν δίνουν κάποιοι αριστεροί βουλευτές, για τη μάχη κατά του κορωνοϊού!

Must Read

Η πρόσκληση μέσω facebook του Κυριάκου Μητσοτάκη στους βουλευτές, όχι μόνο της Ν.Δ., αλλά και στους υπολοίπους, να καταθέσουν οικειοθελώς το ήμισυ του μισθού τους τούς επόμενους δύο μήνες, για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορωνοϊού, δεν φαίνεται να έχει καθολική ανταπόκριση.

Από τον χώρο της συμπολίτευσης, πάντως, το ένα στέλεχος μετά το άλλο σπεύδει να ευθυγραμμιστεί με την πρωθυπουργική οδηγία, αν και, μέχρι στιγμής, δεν είναι ακριβής ο αριθμός των «γαλάζιων» βουλευτών που εκχώρησε το ποσό. Από τους υπουργούς ξεχωρίζει η περίπτωση του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα και το παραστατικό της σχετικής τραπεζικής κατάθεσης.

Την ίδια στιγμή, στην αντιπολίτευση καταγράφονται ετερόκλητες αντιδράσεις, καθώς το θέμα εφάπτεται με γενικότερες πολιτικές σκοπιμότητες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, που αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καταβολή «κομματικού μερίσματος» από πολλούς βουλευτές, σύμφωνα με δήλωση της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας Όλγας Γεροβασίλη, αντιπροτείνει η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 50% να είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική.

Εισηγείται, μάλιστα, επί τούτου να ασχοληθεί εκτάκτως με το θέμα η Διάσκεψη των Προέδρων και να αποφασίσει σχετικά η Ολομέλεια, κατά την αυριανή συνεδρίαση. Πέραν τούτου, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει, επίσης, η συνεισφορά αυτή να επεκταθεί στους ευρωβουλευτές, σε γενικούς γραμματείς, ειδικούς γραμματείς, σε προέδρους οργανισμών, διοικήσεις ΔΕΚΟ και, γενικά, σε όλους τους κρατικούς αξιωματούχους.

Ζητεί, ταυτόχρονα, την κατάργηση των «κατάπτυστων», όπως τις χαρακτηρίζει, αποφάσεων διοικητικών συμβουλίων στις ΔΕΚΟ, τα οποία εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν τις απολαβές τους.

«Οι βουλευτές δεν θα γίνουν χορηγοί των ψηφοφόρων»

«Πρέπει να σταματήσει αυτό το αστειάκι να γίνονται οι βουλευτές χορηγοί των ψηφοφόρων», δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία, αρνούμενη να δώσει μέρος του μισθού της, υποστήριξε ότι δουλειά των βουλευτών είναι να προτείνουν νόμους προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας. «Εμείς ζητάμε προσλήψεις, κάλυψη των νοσοκομείων, ακύρωση των απολύσεων. Οι βουλευτές δεν θα βοηθήσουν, για να αποκτούν κάποιοι άλλοθι να ψηφίζουν την πολιτική που κόβει συντάξεις και προκαλεί λιτότητα», είπε.

Σύμφωνος με την πρόταση δήλωσε ο Παύλος Πολάκης, υπό την προϋπόθεση ότι, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση «θα ακυρώσει άμεσα τα 11.000.000 διαφημιστική δαπάνη για τον κορωνοϊό, καθώς και τα 30.000.000 προς τα ιδιωτικά εργαστήρια και να τα κατευθύνει στα πανεπιστήμια που μπορούν να κάνουν το τεστ με το 1/5 του κόστους».

Δικαιολογίες αναζήτησε, από την πλευρά του, και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος, μιλώντας στην Εύβοια, δήλωσε: «Θα δώσω ολόκληρο τον μισθό μου, αν ανοίξει το Νοσοκομείο Χαλκίδας».

Σημειώνεται ότι η καθαρή βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται σήμερα σε 5.135 ευρώ (χωρίς παροχές και ατέλειες) και υπόκειται σε κρατήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This