«Μισόλογα» και υπεκφυγές από τον υφυπουργό Υγείας, για το κόστος και την επάρκεια των τεστ για τον κορωνοϊό

Must Read

Απέφυγε να δώσει σαφείς απαντήσεις για τον μειωμένο αριθμό, αλλά και την τιμή των τεστ που διεξάγονται για το φονικό ιό ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, υποστηρίζοντας ότι «έχουν γίνει όσα τεστ έχουν χρειαστεί», επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν υπάρχει επάρκεια τεστ και δεν γίνονται όσα θα έπρεπε.

Μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση της πανδημίας που κυρώνονται αύριο από την Ολομέλεια, και απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης, για τις παραλείψεις του υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι το Δημόσιο δεν έχει αρνηθεί σε κανέναν πολίτη το τεστ, αποσιωπώντας τις συστάσεις που απευθύνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ σε εκατοντάδες ασθενείς με ύποπτα κρούσματα, να μείνουν σπίτι.

Ισχυρίστηκε δε ότι υπάρχει επάρκεια αντιδραστηρίων, προαναγγέλλοντας ότι θα συμμετάσχει στη διεξαγωγή τεστ και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το οποίο έχει τη δυνατότητα για χιλιάδες τεστ. Αφού, μάλιστα, παρατήρησε ότι κανένας δεν έχει πληρώσει σε δημόσια δομή, ξεκαθάρισε ότι, στα ιδιωτικά εργαστήρια που είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ, τα τεστ θα γίνονται με μηδενική συμμετοχή.

Υποσχέσεις για μονιμοποιήσεις προσωπικού στον τομέα της Υγείας

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσαν οι δεσμεύσεις του υφυπουργού για σταδιακή μετατροπή των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού σε μόνιμες. «Το προσωπικό θα παραμείνει στη θέση του και μετά την κρίση, καθώς, σταδιακά, θα μετατρέψουμε σε θέσεις επιμελητών Β’ τις θέσεις του επικουρικού προσωπικού, δηλαδή σε μόνιμες», είπε, αφήνοντας άπαντες με την απορία για ποιον λόγο δεν προκηρύχθηκαν εξαρχής μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, και το υπουργείο Υγείας προχωρά τώρα, εκ των υστέρων και μεσούσης της πανδημίας, σε υποσχέσεις για μονιμοποίηση.

Πάντως, όπως υποστήριξε από το βήμα, έχουν προκηρυχθεί ήδη 4.200 θέσεις επικουρικού και λοιπού προσωπικού, και, από αυτές, οι 2.000 έχουν ήδη καλυφθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This