Παρασκευή 18/6/2021

Ο κορωνοϊός θερίζει και ο Κατρούγκαλος… αναπολεί την Συμφωνία των Πρεσπών

Στον κόσμο του εξακολουθεί να βρίσκεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος -κλείνοντας τα μάτια στην οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνει η χώρα μας λόγω της πρωτοφανούς κρίσης του κορωνοϊού- επανέφερε στο προσκήνιο την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, επισημαίνοντας μάλιστα τα… οφέλη της.

Σε μία εκτός τόπου και χρόνου ανάρτησή του στο twitter και ενώ οι Έλληνες δίνουν καθημερινά μια άνιση μάχη με τον φονικό ιό, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε της συμφωνίας της Λίμνης, προκαλώντας μάλιστα τους πολεμίους της -προφανώς εννοώντας τη Ν.Δ.- εάν έχουν κάτι να πουν να σχολιάσουν τα λεγόμενά του.

Δείτε επίσης: «Διασυρμός» του Καρανίκα στο Twitter, εξαιτίας του… οτοκορέκτορα!

«Οι Πρέσπες δεν σταθεροποίησαν απλώς την περιοχή, αδρανοποίησαν και την τουρκική στρατηγική διείσδυσης» ισχυρίστηκε συγκεκριμένα. «Μετά το πράσινο φως για την ευρωπαϊκή προοπτική, Αλβανία και Β. Μακεδονία υιοθέτησαν τις κυρώσεις για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κανένα σχόλιο από εχθρούς της συμφωνίας», όπως διερωτήθηκε προκλητικά και κυνικά στα social media. Την ώρα που η πατρίδα αντιμετωπίζει τη χειρότερη υγειονομική κρίση του αιώνα, ο πρώην υπουργός, ανεύθυνα και με προφανείς μικροπολιτικές στοχεύσεις, φέρνει στην επικαιρότητα την προδοτική συμφωνία που αποτελεί ακόμη ανοιχτή πληγή για την ελληνική κοινωνία.

Δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών

Τέτοιες κινήσεις αποδυναμώνουν την ομοψυχία και τη σύμπνοια που υποτίθεται ότι προτάσσουν τα πολιτικά κόμματα – ακριβώς τη στιγμή που έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο. Άραγε ο Αλέξης Τσίπρας συμφωνεί με αυτή την τακτική;

Πρόκειται προφανώς για ρητορική ερώτηση, καθώς ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το σήμα μέσα από την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, όποτε και συνεχάρη την κυβέρνηση επειδή όπως είπε «έστειλε συγχαρητήρια στη Βόρεια Μακεδονία που μπήκε στο ΝΑΤΟ χάρη στις δικές μας προσπάθειες και ξεκινάει και η ενταξιακή διαδικασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλα λέγατε πριν, αλλά δεν έχει σημασία. Σωστά κάνετε τώρα».

Δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε όλοι ενωμένοι αυτή την πρωτόγνωρη κρίση. Αδιόρθωτοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ