Η «δημοκρατία» βαθμολογεί την Κυβέρνηση – Επιτυχίες στη μάχη με τον ιό, αλλά…

Must Read

Με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα διεθνώς να έχουν ξεπεράσει το  ένα  εκατομμύριο  και τους νεκρούς να ανέρχονται ήδη σε δεκάδες χιλιάδες, η χώρα μας συνεχίζει να δίνει συγκριτικά με μεγάλη επιτυχία τη μάχη κατά του κορωνοϊού. Στο ιατρικό μέτωπο η κατάσταση εξελίσσεται ικανοποιητικά επιτρέποντας ολοένα και μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Και σε αυτό είναι εμφανές πλέον ότι καθοριστικό ρόλο έχουν παίξει οι εκκλήσεις και τα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία όσο δυσάρεστα κι αν είναι φέρνουν αποτελέσματα. Το μέχρι στιγμής θετικό ισοζύγιο αποτυπώνεται και στα πολύ μεγάλα ποσοστά αποδοχής από την κοινή γνώμη που έχουν η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ενώ συμπιέζονται διαρκώς τα περιθώρια για την άσκηση αντιπολίτευσης.

Η πρωθυπουργική έκκληση για καταβολή του μισού μισθού των βουλευτών ως μέρος της γενικής προσπάθειας ενίσχυσε μάλιστα κι άλλο την θετική εικόνα. Πολύ δρόμο έχει μπροστά της βέβαια η κυβέρνηση για την επούλωση των οικονομικών και κοινωνικών πληγών. Για πολλά από τα μέτρα που ανακοινώνονται επικρατεί σύγχυση και μπάχαλο αλλά αυτός είναι ένας άλλος μαραθώνιος που ξεκινά… Αυτή τη βδομάδα πάντως πήρε γενικό βαθμό 8.

  •  (Υπουργείο Οικονομικών)
    Αν και μας λαχτάρισε ο Χρήστος Σταϊκούρας με το ενδεχόμενο να ψαλιδιστούν οι μισθοί εάν η κρίση διαρκέσει, πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι όλη την εβδομάδα έκανε ό,τι μπορούσε για να βάλει και άλλους στα μέτρα στήριξης. Και πάλι, όμως, απαιτούνται περισσότερα…
    ΒΑΘΜΟΣ: 6 
  •  (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)
    Με ασαφείς οδηγίες και άγνωστο τον χρονικό ορίζοντα μέσα στον οποίο θα λάβουν όλοι οι δικαιούχοι μισθωτοί τα 800 ευρώ προχωρά η διαδικασία για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μοιάζει σαφώς απροετοίμαστη, μένοντας σε επικοινωνιακές διατυπώσεις.
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης)
    Τρέχει ημέρα και νύχτα ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη νέων ψηφιακών υπηρεσιών για τη διευκόλυνση των πολιτών. Η μείωση της γραφειοκρατίας είναι ένα από τα λίγα καλά που ελπίζουμε ότι θα αφήσει η κρίση.
    ΒΑΘΜΟΣ: 6
  • Υπουργείο Εσωτερικών)
    Τέλος στην κουβέντα που άρχισαν κάποιοι «πρόθυμοι» για τη μείωση των μισθών στο Δημόσιο και των συντάξεων έβαλε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος. Σημασίας έχει όμως και ο τρόπος που το έκανε βάζοντας στη θέση τους αυτούς που προκλητικά άνοιξαν τέτοιο ζήτημα εν μέσω κρίσης.
    ΒΑΘΜΟΣ: 8
  •  (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας)
    Συνεχίζει ακάθεκτος τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις o Κωστής Χατζηδάκης και τις τελευταίες ημέρες αγωνίζεται, ώστε να ξεπεράσει και τον Αδωνι Γεωργιάδη! Εχει μεγάλο άγχος για τη «σωσμένη» ΔΕΗ…
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων)
    Λόγω των συνεχών δηλώσεων, ο Αδωνις Γεωργιάδης, δεν… προλαβαίνει να εμβαθύνει στα προβλήματα. Αυξλανονται οι γκρίνιες, το υπουργείο του βρίσκεται σε λήθαργο, ενώ έπρεπε να κινητοποιηθεί για να στηρίξει τον ιδιωτικό τομέα και ο ίδιος εμφανίζεται περισσότερο ως εκπρόσωπος των τραπεζών και των εισπρακτικών…
    ΒΑΘΜΟΣ: 1
  • (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών)
    Δεν έχουν τελειωμό οι πονοκέφαλοι του Κώστα Καραμανλή με τα έργα που είχαν προκηρυχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα «σκάνε» το ένα μετά το άλλο. Τελευταίο «κρούσμα», ο διαγωνισμός για το μετρό της Αθήνας.
    ΒΑΘΜΟΣ: 4
  • (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων)
    Η ενεργοποίηση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου για να υποβάλουν οι παραγωγοί αιτήσεις για ενισχύσεις αποτελεί τη μόνη ουσιαστική δράση του Μάκη Βορίδη αυτή την εβδομάδα. Ε, τουλάχιστον δεν ήταν απολύτως αδρανής…
    ΒΑΘΜΟΣ: 1
  • (Υπουργείο Τουρισμού)
    Η πρωτοβουλία του Χάρη Θεοχάρη να δημιουργήσει μαζί τη Google την online πλατφόρμα Greece From Home για την ενίσχυση της εικόνας της χώρας μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι θετική. Αρκεί να μην είναι η μόνη, γιατί ο ελληνικός τουρισμός θα χρειαστεί πολλά για να ανακάμψει.
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • (Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής)
    Πονοκέφαλος το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το υπουργείο. Δεν ειναι και λίγο να ξεφυτρώνει μια υγειονομική βόμβα στα καλά καθούμενα έξω από το λιμάνι του Πειραιά! Μεχρι στιγμής, πάντως, σωστά έχει αντιδράσει το Λιμενικό. Ευτυχώς, ενεπλάκησαν και οι «συναρμόδιοι φορείς» και το μεγάλο μέρος ευθύνης πέρασε αλλού. Ανάσαναν η Ακτή Βασιλειάδη και ο Γ. Πλακιωτάκης…
    ΒΑΘΜΟΣ: 6
  • (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)
    Η επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Εβρο, με τον ομόλογό του ΥΕΘΑ, κρίθηκε ως επικοινωνιακή «τόνωση» της παρουσίας των ενστόλων στα σύνορα. Το sms ως πρωτοβουλία του υπουργού κρίθηκε αρνητικά από μερικούς, καθώς μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί έχουν «βάλει πλάτη» κι έχουν γίνει αποδέκτες… συγχαρητηρίων – και μόνο! Το μήνυμα έχει φτάσει στον υπουργό, ο οποίος μελετά τις ενδεδειγμένες λύσεις.
    ΒΑΘΜΟΣ: 7
  • (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων)
    Δεν λένε να αντιμετωπιστούν τα πολλά προβλήματα που έχει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία λειτουργεί εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, στα οποία έχουν επανειλημμένα αναφερθεί οι εκπαιδευτικοί, που προσπαθούν να συνεχίσουν τη διδασκαλία στους μαθητές τους.
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • (Υπουργείο Υγείας)
    Χρειάστηκε να χτυπήσει η πανδημία του κορονοϊού για να μπορέσουν τα νοσοκομεία να αποκτήσουν, χάρη στις προσπάθειες και του Β. Κικίλια, 902 κλίνες Εντατικής (ήταν περίπου 500 πριν από έναν μήνα, ενώ ο κόσμος πέθαινε στις λίστες αναμονής).
    ΒΑΘΜΟΣ: 8
  • (Υπουργείο Δικαιοσύνης)
    Απαλλαγή από το «μεγαρόσημο» λόγω κορονοϊού θα έχουν οι πολίτες για αιτήσεις και έκδοση πιστοποιητικών από τις δικαστικές Αρχές, με κοινή απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, του υπουργού Επικρατείας Κυριάκου Πιερρακάκη και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.
    ΒΑΘΜΟΣ: 7
  • (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)
    «Κάλλιο αργά, παρά ποτέ» λέει ο σοφός λαός. Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκε και η Λίνα Μενδώνη, και -με αρκετή καθυστέρηση- ανακοίνωσε μέτρα ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα, που απασχολεί πάνω από το 3% των εργαζομένων της χώρας.
    ΒΑΘΜΟΣ: 5
  • (Υπουργείο Εξωτερικών)
    Και μόνο για το γεγονός ότι κατάφερε να κάνει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να αποχωρήσει από την τηλεδιάσκεψη της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, αφού τον ξεμπρόστιασε πρώτα για το άθλιο σχέδιο της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει στον Εβρο ως πολιορκητικό κριό τους μετανάστες κατά της Ελλάδας, πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στον Νίκο Δένδια.
    ΒΑΘΜΟΣ: 8
  • (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
    Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αισθάνονται αδικημένα, τόσο γιατί, ενώ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή παντού και πάντα, δεν επιβραβεύονται, όσο και γιατί, ενώ υπάρχει απόφαση εφαρμογής της άδειας ειδικού σκοπού και στο Στράτευμα, αυτή δίδεται με το σταγονόμετρο. Και τα δύο αυτά ζητήματα θα πρέπει να τα δει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.
    ΒΑΘΜΟΣ: 4
  • (Υπουργείο Aσύλου και Μετανάστευσης)
    Ύστερα από τις εντάσεις του προηγούμενου διαστήματος, ο Νότης Μηταράκης έχει τώρα την καυτή πατάτα σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και από τον κορονοϊό στους καταυλισμούς. Στο ΚΥΤ της Ριτσώνας η κατάσταση έχει ήδη ξεφύγει από τον έλεγχο και το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι αντίστοιχο στη Μόρια φαντάζει τρομακτικό…
    ΒΑΘΜΟΣ: 5
  • (Υπουργείο Επικρατείας)
    «Θα δεχθούμε επιστροφές μόνον για λόγους υγείας ή αν δεν υπάρχει στέγη» είπε αναφερόμενος στους επαναπατρισμούς Ελλήνων ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης. Δεν θα ήταν σωστό να ισχύει το ίδιο και γι’ αυτούς που μπαίνουν στη χώρα παράνομα; Όχι μόνον για τους Έλληνες που θέλουν να βρεθούν δίπλα στην οικογένειά τους αυτές τις ώρες…
    ΒΑΘΜΟΣ: 4

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This