Τέλος ο… πολιτικός πολιτισμός! Μητσοτάκης-Τσίπρας μπαίνουν στην «αρένα» για την πρώτη μάχη σε τρία μέτωπα

Must Read

Στα… προ κορωνοϊού επίπεδα επιστρέφει η πολιτική πόλωση, με την Ολομέλεια της Βουλής να μετατρέπεται σήμερα σε ρινγκ, στο οποίο θα διεξαχθεί η πρώτη μεγάλη μάχη ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, έπειτα από ένα δίμηνο χαμηλών τόνων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει το πρωί τους αρχηγούς, το Σώμα και, συνεπακόλουθα, τον ελληνικό λαό αναφορικά με την υγειονομική κρίση και την επικείμενη ύφεση. Αρχικά, θα προβεί σε έναν απολογισμό των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, καθώς θα αναφερθεί αναλυτικά και με συγκεκριμένα στοιχεία στα μέτρα που ελήφθησαν για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, ενώ θα σταθεί ιδιαιτέρως σε όσα έχουν γίνει για τη μεσαία τάξη, καθώς εσχάτως δέχεται σχετικές επικρίσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια θα ξεδιπλώσει το σχέδιο για την επόμενη ημέρα, αν και είναι άγνωστο προσώρας εάν θα ανακοινώσει σήμερα συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης των πολιτών. Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στην πρώτη κατοικία, η προστασία της οποίας λήγει την Παρασκευή.

Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, θα ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους, βάζοντας οριστικό τέλος στο κυρίαρχο κλίμα συναίνεσης. Η αρχή είχε γίνει πριν από λίγες μέρες, με το ξέσπασμα του σκανδάλου για τα περίφημα vouchers της τηλεκατάρτισης, που έδωσαν το «πουσάρισμα» σε όλα τα κόμματα, ώστε να εντείνουν τον αντιπολιτευτικό βηματισμό τους.

Σφοδρή κριτική σε τρία μέτωπα

Πληροφορίες, πάντως, θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να ασκεί σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό σε τουλάχιστον τρία μέτωπα. Αρχικώς, δεν αναμένεται να «ξεχάσει» την υπόθεση των κέντρων κατάρτισης, γι’ αυτό θα καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις αναφορικά με το «εάν γνώριζε».

Την ίδια ώρα, θα ρωτήσει τον πρωθυπουργό για ποιο λόγο επιλέγει να ανοίξει τα σχολεία, θέτοντας σε κίνδυνο, όπως θα υποστηρίξει, την υγεία μαθητών, δασκάλων και γονέων. Ακόμη, πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλά σήμερα για το «έλλειμμα Δημοκρατίας», το οποίο παρατηρείται εδώ και ένα δίμηνο, με τη Βουλή να υπολειτουργεί.

Ως προς τα διαδικαστικά, η συζήτηση θα διεξαχθεί με βάση το άρθρο 142Α του κανονισμού που αφορά την ενημέρωση της Βουλής από τον πρωθυπουργό. Πρώτος θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν ο Αλέξης Τσίπρας και όλοι οι αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια θα δευτερολογήσει ο πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι αρχηγοί, ενώ τη συζήτηση θα κλείσει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είναι ο μοναδικός που δικαιούται να τριτολογήσει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This