Πολιτική υποτέλειας από τον Μητσοτάκη!

Ερντογάν και Ράμα εμπαίζουν τον Μητσοτάκη που δεν αντιδρά!

Must Read

Με απανωτές προκλήσεις εις βάρος της χώρας μας και των εθνικών μας συμφερόντων, ο Ταγίπ Ερντογάν πυροδοτεί σκοπίμως το κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μόλις πέντε μέρες πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άγκυρα, σε μία επίδειξη δύναμης για το ποιος είναι ο δυνατός παίκτης στην περιοχή και χωρίς να υποχωρεί από τις επεκτατικές βλέψεις.

Αποκορύφωμα αυτών των προκλήσεων ήταν η προχθεσινή μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας, απόφαση που είχε πάρει ο πρόεδρος της Τουρκίας εδώ και πέντε χρόνια, αλλά την υλοποίησε μόλις πέντε μέρες πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Είχαν προηγηθεί:

Ωστόσο, παρά τις απανωτές σκόπιμες τουρκικές προκλήσεις, η κυβέρνηση εξακολουθεί την πολιτική του κατευνασμού και ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν ακυρώνει την επίσκεψη στην Τουρκία -παρά τις αντιδράσεις και της αντιπολίτευσης- αλλά και ούτε απαιτεί την άμεση ακύρωση της απόφασης για τη Μονή και την άμεση ανασκευή των εμπρηστικών δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Αντίθετα, επιμένει στην πολιτική που ακολουθεί, μιλώντας για βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.

Χθες ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης χαρακτήρισε την επίσκεψη στην Άγκυρα ως «επίσκεψη εργασίας», χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη μετατροπή σε τέμενος της Μονή της Χώρας και τόνισε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει το θέμα κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία», όπως το έθεσε και το υπουργείο Εξωτερικών. «Όλα τίθενται» είπε.

Όμως, η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν ήπια και κατευναστική, και έγινε με πολλές ώρες καθυστέρηση. Σε αυτή, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η απόφαση των τουρκικών Αρχών για την έναρξη της λειτουργίας της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους συνιστά πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα, καθώς αλλοιώνει και προσβάλλει τον χαρακτήρα της, ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ανήκον στην ανθρωπότητα».

Με καθυστέρηση όμως αντέδρασαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τόσο για τη νέα τουρκική πρόκληση όσο και για την ήπια και χλιαρή αντίδραση της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Η απολογητική, υποχωρητική, κατώτερη των περιστάσεων αντίδραση / απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στη νέα πρόκληση Ερντογάν, να μετατρέψει σε τζαμί, μετά την Αγία Σοφία, τη Μονή της Χώρας, είναι αποκαλυπτική του είδους της εξωτερικής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση έναντι της Τουρκίας». Δεν νοείται «θετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας. Η νέα τουρκική πρόκληση επιβάλλει στην κυβέρνηση να καταστήσει σαφές στη γείτονα ότι τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες επιβαρύνουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι «ο ελληνοτουρκικός διάλογος στερείται βάσης ειλικρινούς συναντίληψης» και σημείωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση, αν και γνώριζε από τον Αύγουστο του 2020 την εν λόγω απόφαση του Τούρκου προέδρου, δεν έκανε τίποτα όλο αυτό το διάστημα για να την αποτρέψει».

«Ακόμα μία φορά αποδεικνύεται, δυστυχώς, ότι ο ελληνοτουρκικός διάλογος στερείται βάσης ειλικρινούς συναντίληψης, ενώ η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων, παρά για την ουσιαστική προάσπιση των εθνικών συμφερόντων».

Η ΝΙΚΗ έκανε λόγο για «ένοχη αποδοχή και συναίνεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις συνεχείς προσβολές και διεκδικήσεις της Τουρκίας» και ουσιαστικά ζήτησε την ακύρωση της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα. «Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός κ Μητσοτάκης να επισκεφθεί τον Ερντογάν μετά και την πρόσφατη προσβολή; Είναι προφανές ότι καμία ένδειξη καλής θελήσεως δεν υπάρχει από την πλευρά της “φίλης” Τουρκίας» επισήμανε.

Επίσης, την ακύρωση της επίσκεψης είχε ζητήσει από τη Δευτέρα και η Ελληνική Λύση. «Η βεβήλωση της Μονής της Χώρας από τους Τούρκους επιβάλλει την ακύρωση της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα» είχε επισημάνει σε ανακοίνωσή της.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. AYTOΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ.

    ΜΙΑ ΖΩΗ “Πολιτική υποτέλειας”.
    ΕΣΥ ΤΙ ΥΠΟΧΡΩΣΗ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΗ ΞΕΝΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ??

  2. Έτσι εννοεί η Τουρκία τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης!

    Εγώ σαν Τουρκία κάνω ότι γουστάρω για να πάρω όσα περισσότερα μπορώ
    από τα δικά σου –
    Εσύ σαν Ελλάδα κάνε τουμπεκί και δείξε μου εμπιστοσύνη……

  3. Όλοι εσείς οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ψηφοφόροι της ΝΔ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, καταφέρατε μέσα σε ελάχιστα χρόνια τον πλήρη διασυρμό της χώρας στα Βαλκάνια: γίναμε δορυφόροι του Ερντογάν, χάσαμε οποιοδήποτε γεωπολιτικό μομέντουμ στην Βόρεια Μακεδονία και, το χειρότερο, στηρίζουμε τον αφελληνισμό της Β. Ηπείρου και τις μαφιοζικες επενδύσεις του Ράμα, ο οποίος ανοίγει θέμα Μεγάλης Αλβανίας και στον Ελλαδικό χώρο.

    ΠΡΟΔΟΤΕΣ δεξιοί, μας φέρατε στο σημείο ‘Τσίπρας να λέμε και να κλαίμε’. Το ίδιο λένε και τα αδέρφια της Σερβίας. Είστε ό,τι πιο ποταπό έβγαλε αυτός ο τόπος.

    Πάνω σας πέφτει το ΚΡΙΜΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This