Η «Γαλάζια Πατρίδα» μπαίνει στα τουρκικά σχολικά βιβλία και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοιμάται τον ύπνο του δικαίου

«Μια αλλαγή προσέγγισης προς ένα πιο εθνικιστικό πλαίσιο...»

Must Read

Την ώρα που στην Ελλάδα οι κυβερνώντες μιλούν για τα ΜΟΕ με την κυβέρνηση Ερντογάν και για το «θαυμάσιο» κλίμα που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην Τουρκία ετοιμάζονται να προσθέσουν στα σχολικά βιβλία μια πλούσια θεματολογία για την  επίμαχη «Γαλάζια Πατρίδα» που ονειρεύεται ο Τούρκος πρόεδρος και οι όμοιοί του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή της στην πλατφόρμα X η ανταποκρίτρια του Open στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, από την επόμενη σχολική χρονιά «οι Τούρκοι μαθητές θα εμπλουτίσουν την “εθνική τους συνείδηση” με μαθήματα για την ΑΟΖ, την υφαλοκρηπίδα και χωρικά ύδατα».

«Η “Γαλάζια Πατρίδα” στα σχολικά βιβλία της Τουρκίας – Την επόμενη σχολική χρονιά οι Τούρκοι μαθητές θα εμπλουτίσουν την “εθνική τους συνείδηση” με μαθήματα για την ΑΟΖ, την υφαλοκρηπίδα και χωρικά ύδατα. Στα σχολικά βιβλία θα περιλαμβάνονται επίσης η ανατολική Μεσόγειος, η Θάλασσα των Νήσων (όπως αποκαλείται το Αιγαίο) και η Πατρίδα των Αιθέρων, αλλά και η σημασία της Κύπρου για την Τουρκία και τον τουρκικό κόσμο. Η ενσωμάτωση υποδηλώνει μια αλλαγή προσέγγισης προς ένα πιο εθνικιστικό πλαίσιο», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή της η καταξιωμένη δημοσιογράφος.

Και, αντί στην Αθήνα να σημάνει συναγερμός, για μια ακόμη φορά επικρατεί απόλυτη σιωπή, με τις προετοιμασίες για την νέα συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν να είναι «πυρετώδεις». Η μόνη – μόνιμη ανησυχία είναι μην τυχόν και συμβεί κάτι και χαλάσει… το κλίμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Να βγάλει και η ελληνική κυβέρνηση χάρτη…
    με το Αιγαίο ολόκληρο ελληνικό….και να τον κρεμάσουν σε όλα τα σχολεία…

  2. Η κυβέρνηση κούλη, δεν κοιμάται. Τα παίρνει από τους Τούρκους, τα κονομάει η φαμίλια διαχρονικά από τους “γείτονες”.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This