Τετάρτη 16/6/2021

Το νέο βιβλίο της Νάντιας Λιαρέλλη «Η κόκκινη κότα και ο Προκόπης ο τεμπέλης» θα  μαγέψει τα παιδιά

Μια «κόκκινη κότα» κι ένας «τεμπέλης Προκόπης» μαγεύουν τα παιδιά, καθώς τους αποκαλύπτουν την εντυπωσιακή διαδρομή από το σκοτάδι στο φως. Πρόκειται για δύο όμορφα παραμύθια με την υπογραφή της Νάντιας Λιαρέλλη, τα οποία κυκλοφορούν μαζί σ’ ένα βιβλίο υπό την εκδοτική σκέπη του οίκου Πατάκη.

Στην «Κόκκινη κότα», η οικογένεια είναι ο ακρογωνιαίος λίθος. Τα παιδιά μεγαλώνουν με αγάπη, συνοχή και αρχές, που τους ακολουθούν στη ζωή τους. Στον «Προκόπη, τον τεμπέλη» η γνώση και η εργασία είναι τα κυρίαρχα νοήματα. Η πορεία προς το επιθυμητό αποτέλεσμα έχει μόχθο και προσπάθεια!

Οπως εξομολογείται η συγγραφέας, που είναι και σύζυγος του γνωστού δημοσιογράφου Στρατή Λιαρέλλη, αγάπησε τα παραμύθια από μικρό παιδί στον Πειραιά, όπου μεγάλωσε. «Σχολείο, αγγλικά, γαλλικά, κολυμβητήριο, ωδείο και πολύς χρόνος για παιχνίδι. Κρυφτό, κυνηγητό, αμπάριζα, σχοινάκι, τα μήλα, στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα και άλλα τόσα παιχνίδια, που ο νους δεν μπορεί να θυμηθεί. Και μετά το βραδινό φαγητό, οι ιστορίες και τα παραμύθια, για να χωνέψουμε και να δούμε όμορφα όνειρα. Ωραία χρόνια. Και γνώση και ανεμελιά. Το παραμύθι με κέρδισε, γιατί έχει μια αγνότητα και μια σκληράδα μαζί» γράφει η Νάντια Λιαρέλλη στο σημείωμά της.

Και τα δύο παραμύθια έχουν τις αφηγηματικές αρετές και την απλότητα της αφήγησης των γιαγιάδων. Οσο για την εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου, τα αγκαλιάζει και τα αναδεικνύει. Εκτός από το βιβλίο «Η κόκκινη κότα και ο Προκόπης ο τεμπέλης», η Νάντια Λιαρέλλη έχει υπογράψει και τα «Παραμύθια από το σεντούκι της Αγγελικώς» και «Ο Ρίκος, ο Ριρίκος και η μικρή Γλυκερία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ