Σάββατο 15/5/2021

Ο πολιτισμός ενώνει πολιτική και μουσική και η βράβευση από φίλους είναι ξεχωριστή

Κάτω από το μισοφέγγαρο, στον μαγικό τόπο του Αρχαίου Θεάτρου στο Δίον, βρέθηκαν δυο φίλοι από τα παλιά: ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρος Καράογλου και ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος.

Μάλιστα, ο υφυπουργός βράβευσε τον φίλο του για τη μεγάλη και πολύχρονη προσφορά του στη μουσική.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσίασε στο Αρχαίο Θέατρο Δίου το ξεχωριστό και σπάνιο αφιέρωμα «5 λαϊκές μορφές με τρόπον εντόνως ερωτικόν».

Ηταν μία μοναδική μουσική παράσταση, γεμάτη εικόνες, εντάσεις και στιγμές, η οποία παρουσιάστηκε πρώτη φορά στον εορτασμό των δέκα χρόνων λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης και ύστερα συνεχίστηκε με ακόμη μία sold out συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, που συγκλόνισε περισσότερους από 4.000 θεατές και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

Ο μαέστρος διηύθυνε επταμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ και μετά τη συναυλία, βραβεύτηκε από τον υφυπουργό Θόδωρο Καράογλου.

«Ξεχωριστή χαρά για μένα, ήταν η χθεσινή βράβευση του σπουδαίου Σταύρου Ξαρχάκου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου. Επί σχεδόν μισό αιώνα το φεστιβάλ αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή πολιτισμού της Πιερίας» λέει στη στήλη ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης και λάτρης της μουσικής του Σταύρου Ξαρχάκου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ