Κραυγή αγωνίας από το «ΑΣΤΥ» προς τη Λίνα Μενδώνη, για τη σωτηρία των «μονών χειμερινών κινηματογραφικών αιθουσών»

Must Read

«Με όση ψυχή τους απομένει» οι αδελφοί Στεργιάκη καλούν την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη «να διατηρήσει ζωντανές τις μονές χειμερινές κινηματογραφικές αίθουσες».

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες του ιστορικού αθηναϊκού κινηματογράφου «ΑΣΤΥ», με αφορμή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύονται οι προβολές σε κινηματογράφους δωδεκάμηνης λειτουργίας, συνέταξαν μία ανοιχτή επιστολή, μέσω της οποίας ζητούν από την υπουργό Πολιτισμού να «τολμήσει να λάβει σωτήρια μέτρα», τα οποία θα τη βοηθήσουν να «μείνει στην Ιστορία».

«Ζητάμε άμεση και γενναία επιχορήγηση, για να καταφέρουμε να κρατήσουμε τις αίθουσές μας ανοιχτές. Να συνεχίσουμε ανεμπόδιστα να προσφέρουμε, πολιτισμό και κοινωνικότητα και γιατί όχι, λίγη μαγεία στην πεζή καθημερινότητα του πολίτη, χάρη στην ιερή μυσταγωγία του σινεμά», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Η εν λόγω επιστολή, μάλιστα, πέρα από τα social media, έχει αναρτηθεί και ακριβώς πάνω από την είσοδο του κινηματογράφου!

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή των ιδιοκτητών του κινηματογράφου ΑΣΤΥ:

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Κα ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, σας παρακαλούμε με όση ψυχή μας απομένει:

Διατηρήστε ζωντανές τις μονές χειμερινές κινηματογραφικές αίθουσες.

Τολμήστε να λάβετε σωτήρια μέτρα. Μείνετε στην Ιστορία. Κάνετε κάτι αντίστοιχο με την ανακήρυξη σε διατηρητέα των θερινών σινεμά με Νόμο από την αείμνηστη Μελίνα. Όχι άλλα Δάνεια!

Ζητάμε άμεση και γενναία επιχορήγηση, για να καταφέρουμε να κρατήσουμε τις αίθουσές μας ανοιχτές. Να συνεχίσουμε ανεμπόδιστα να προσφέρουμε, πολιτισμό και κοινωνικότητα και γιατί όχι, λίγη μαγεία στην πεζή καθημερινότητα του πολίτη, χάρη στην ιερή μυσταγωγία του σινεμά. Βοηθείστε να κρατηθούν ζωντανά τα κύτταρα πολιτισμού της χώρας μας και μαζί ο ιστορικός κινηματογράφος ΑΣΤΥ που μόλις έκλεισε 80 χρόνια ζωής. Μη στερήσετε από τις πόλεις την χαρά. Βοηθείστε μας να συνεχίσουμε να κανουμε αυτό που μας εμαθαν οι γονείς μας.

Να χαρίζουμε στιγμές ξενοιασιάς, ρομαντισμού και προβληματισμού. Στιγμές Πολιτισμού. Σταγόνες Ζωής!

Εκ της Διευθύνσεως – Αδελφοί Στεργιάκη»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This