Δύο μικρά αριστουργήματα για την Εθνική Στρατηγική και την Κυρήνη, φάρο του Ελληνισμού στη Λιβύη

Αξίζει να τα διαβάσετε

Must Read

Δύο αξιόλογα βιβλία που είναι ευκαιρία να διαβάσετε ως κάτι διαφορετικό, είναι το «Μακροπρόθεσμη Εθνική Στρατηγική» και το «KYΡΗΝΗ: Ο Ελληνικός Αποικισμός στη Βόρειο Αφρική, 631-31 π.Χ».

Το πρώτο είναι του συγγραφέα, αντιναυάρχου Γρηγορίου Δεμέστιχα (Επίτιμος Αρχηγός Στόλου) και κυκλοφορεί  από τις Εκδόσεις «ΚΑΣΤΑΛΙΑ» και είναι μια έκδοση επίκαιρη, με τη ματιά ενός εμβληματικού Ναυάρχου.

«Η ύπαρξη Εθνικής Στρατηγικής είναι αναγκαία προκειμένου να καθορίζονται τα Εθνικά Συμφέροντα και να καταγράφονται όλοι οι αναγκαίοι Αντικειμενικοί Στόχοι, οι πολιτικές που τους εξυπηρετούν και να εξασφαλίζεται η συνέχεια και συνέπεια της Πολιτείας ανεξαρτήτως των εναλλαγών των Κυβερνήσεων» (από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Το δεύτερο βιβλίο, «KYΡΗΝΗ: Ο Ελληνικός Αποικισμός στη Βόρειο Αφρική, 631-31 π.Χ», από τις εκδόσεις «ΚΑΣΤΑΛΙΑ» επίσης, είναι του συγγραφέα Γεωργίου Διον. Πουκαμισά, ο οποίο υπηρέτησε στη γωνιά αυτή της Μεσογείου, ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος.

Το βιβλίο επανεκδίδεται στην αρχική έκδοση του 1994, μαζί με ειδικό φωτογραφικό ένθετο και πρόκειται για συνθετική συμβολή στην αρχαιολογία της Λιβύης , χώρας που πέρασε το κατώφλι της Ιστορίας με την άφιξη των αποίκων από το Αιγαίο.

«Η Κυρήνη μια από τις ελληνικές πόλεις-φάρος του Ελληνισμού από τον Εύξεινο έως την Αίγυπτο και πέρα, ξαναζεί στο βιβλίο μέσα από τη διήγηση της ιστορικής της πορείας, από την ίδρυσή της έως το πνευματικό της σβήσιμο» (Βασίλειος Χ. Πετράκος, από τον πρόλογο της έκδοσης).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This