Παραδίδεται στο κοινό το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού

Το συγκρότημα των 18 κτιρίων ολοκληρώνεται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Must Read

Το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, στο Μοναστηράκι το οποίο αποτελείται από συγκρότημα των 18 κτηρίων και πρόκειται για ένα έργο συνολικής δημόσιας δαπάνης 14.000.000 ευρώ.

Η Υπουργός Πολιτισμού  Λ. Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης  βρέθηκαν στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη του έργου

Περισσότερο προσβάσιμοι στα ΑμεΑ

Στην αυτοψία διαπιστώθηκε ότι σε κάποια από τα κτήρια του συγκροτήματος είναι δυνατή η κατασκευή ανελκυστήρων, προκειμένου οι εκθεσιακοί χώροι να καταστούν περισσότερο προσβάσιμοι στα ΑμεΑ. Η προσβασιμότητα των πολιτιστικών υποδομών στο σύνολο των πολιτών είναι μία εκ των προτεραιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σήμερα.

Ο προγραμματισμός

Από τον Μάϊο προγραμματίζεται να αποδοθούν στο κοινό το Τζαμί Τζισταράκη, το κτήριο Κ, το κτήριο Γ (1+2) και το κτήριο Ε. Στο Τζαμί θα παρουσιάζεται η ιστορία του Μουσείου, από την ίδρυσή του, το 1918, με αντιπροσωπευτικά εκθέματα από το σύνολο των Συλλογών του Μουσείου.

Το κτήριο Κ θα ανοίξει την πύλη του με την φιλοξενία της πρώτης περιοδικής έκθεσης του Μουσείου αφιερωμένης στην επέτειο των 200 χρόνων. Το κτήριο Γ1 θα φιλοξενεί την έκθεση για την ταυτότητα των Ελλήνων, ενώ στο Γ2 θα παρουσιάζεται η ιστορία της Πλάκας και  του οικοδομικού τετραγώνου που συγκροτεί το Μουσείο.

Στο κτήριο Ε, αφιερωμένο στην ψυχαγωγία της εποχής, θα παρουσιάζεται η μεγάλη συλλογή του Μουσείου από φιγούρες του Θεάτρου Σκιών. Στα κτήρια αυτά έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των προθηκών, ενώ  μέχρι το τέλος του προσεχούς Φεβρουαρίου προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση των φωτιστικών σωμάτων.

Ως το τέλος Ιανουαρίου 2021 ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του εσωτερικού του εκκλησιδίου του Αγίου Ελισσαίου. Η μελέτη για την παρουσίαση των ψηφιακών εκθεμάτων έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η εισαγωγή της στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την κατά νόμο γνωμοδότηση. Παράλληλα, συνεχίζεται η μεταφορά των υπηρεσιών του Μουσείου στα δυο κτήρια διοίκησης, όπως έχει προβλεφθεί.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This