Σάββατο 19/6/2021

Θλίψη! Πέθανε ο Αντώνης Καλογιάννης

Το ελληνικό πεντάγραμμο θρηνεί τον χαμό ενός σπουδαίου ερμηνευτή

«Αχ, Αννούλα του χιονιά δεν θα είναι πια μαζί σου».

Ο μοναδικός ερμηνευτής, Αντώνης Καλογιάννης άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι 11ης Φεβρουαρίου και βύθισε στη θλίψη το ελληνικό πεντάγραμμο και την οικογένειά του. Ο τραγουδιστής που τα τελευταία χρόνια ήταν κατάκοιτος, έφυγε από τη ζωή στα 81, προδομένος από την καρδιά του.

Ο Αντώνης Καλογιάννης στην καριέρα του ερμήνευσε τραγούδια για τον αγώνα αλλά και τον έρωτα που αγαπήθηκαν από το κοινό και έμειναν στην ιστορία. Το 1966 τον ανακάλυψε ο Μίκης Θεοδωράκης και τότε έδωσε τις πρώτες του συναυλίες στην τότε Σοβιετική Ένωση και κατόπιν στην Ελλάδα. Κατά τη δικτατορία των συνταγματαρχών του 1967 φεύγει στο εξωτερικό με την Μαρία Φαραντούρη και δημιουργώντας μια λαϊκή ορχήστρα, ξεκινούν συναυλίες με καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, συμβάλλοντας έτσι στον αγώνα κατά της Χούντας.

Το 1970 αποφυλακίζεται ο Μίκης Θεοδωράκης και μαζί του θα δώσουν περισσότερες από 500 συναυλίες σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία, κάνοντας γνωστή την πολιτική κατάσταση που επικρατούσε τότε στη χώρα μας. Το 1972 ο Αντώνης Καλογιάννης επιστρέφει στην Ελλάδα και τραγουδά σε αρκετές μπουάτ στην Πλάκα. Έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες (Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Μίμη Πλέσσα, Σταύρο Κουγιουμτζή, Ηλία Ανδριόπουλο, Μάριο Τόκα κ.α.) και ποιητές στιχουργούς (Γιάννης Ρίτσο, Γιώργο Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη κ.α.), ενώ έχει βρεθεί είτε σε συναυλίες, είτε σε κέντρα με τα μεγαλύτερα ονόματα του τραγουδιού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ