Πέμπτη 5/8/2021

H Ζέτα Δούκα προς Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου: «Παρακαλούμε θερμά να πάρετε σαφή και καταλυτική θέση»

«Υποδεικνύοντας ένα κράτος δικαίου όπου όλοι οι πολίτες έχουμε δικαίωμα στην αλήθεια»!

Η πρώτη ηθοποιός που βγήκε και μίλησε δημόσια για την ψυχολογική και λεκτική βία που έχει υποστεί από άνθρωπο του θεάτρου, ήταν η Ζέτα Δούκα.

Έκτοτε πολλοί άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, έχουν βρει τη δύναμη και το θάρρος να αποκαλύψουν το δικό τους τραυματικό βίωμα από ανθρώπους του θεάματος.

Η Ζέτα Δούκα λόγω όλων αυτών των θλιβερών περιστατικών, ζητά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Προέδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να πάρουν «σαφή και καταλυτική θέση» απέναντι σε όσα συμβαίνουν στον χώρο της Τέχνης.

«Οι αποκαλύψεις της σπουδαίας Σοφίας Μπεκατώρου, που έφεραν στο φως εγκλήματα που ταλανίζουν επί χρόνια τον αθλητικό χώρο, άνοιξαν τους Ασκούς του Αιόλου αποκαλύπτοντας αντίστοιχες πράξεις που βασανίζουν χρόνια το καλλιτεχνικό στερέωμα. Μετράμε πλέον δύο εβδομάδες και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Τα θύματα βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν για κακοποιητικές πράξεις που τους έχουν συμβεί πολλά χρόνια πριν, με αποκορύφωμα κάποιες από αυτές που υπέστησαν όταν ήταν παιδιά, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τον χρόνιο φόβο τους αλλά και το έλλειμμα του νομοθετικού πλαισίου, καθώς και της δικαιοσύνης, η οποία οφείλει σήμερα να επιδείξει τα αναγκαία αντανακλαστικά. Με όλο τον σεβασμό στα αξιώματα και τα πρόσωπά σας, παρακαλούμε θερμά όπως πάρετε σαφή και καταλυτική θέση απέναντι και σε αυτά τα γεγονότα, υποδεικνύοντας ένα κράτος δικαίου όπου όλοι οι πολίτες έχουμε δικαίωμα στην αλήθεια, την ισότητα και την προστασία των θεμελιωδών μας δικαιωμάτων» γράφει χαρακτηριστικά στο story που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

zeta douka

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ