Κολοκοτρώνης και Μπουμπουλίνα έγιναν κέρινα ομοιώματα στο μουσείο του Θ. Κοκκινίδη στην Καβάλα

Τα κέρινα ομοιώματα του Κολοκοτρώνη και της Μπουμπουλίνας που φιλοτέχνησε ο Θ. Κοκκινίδης δίπλα σε αυτό του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ι. Καποδίστρια.

Must Read

Λίγες ημέρες προτού συμπληρωθούν δύο αιώνες από την Επανάσταση του 1821, ο καλλιτέχνης Θόδωρος Κοκκινίδης, που διατηρεί Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στην Καβάλα, αποφάσισε να «αναστήσει» στο εργαστήρι του τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα. Με τις δύο αυτές ιστορικές προσωπικότητες του αγώνα της απελευθέρωσης των Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό ο κ. Κοκκινίδης εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο με δημιουργίες προσώπων που σημάδεψαν την Επανάσταση, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο το μουσείο που βρίσκεται στα Κηπιά του Δήμου Παγγαίου.

«Όσο περισσότερο μελετώ τις ζωές τους και τον ηρωισμό τους τόσο μεγαλύτερα είναι η έμπνευση, ο θαυμασμός και το δέος, που με ωθούν να τους τιμήσω κι εγώ με τον δικό μου τρόπο, μέσα από την τέχνη μου» εξήγησε στο ΑΠΕ ο καλλιτέχνης, προσθέτοντας:
«Τα δύο εμβληματικά αυτά πρόσωπα του απελευθερωτικού αγώνα για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας έλαβαν ήδη τη θέση τους δίπλα στο κέρινο ομοίωμα του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, που φιλοτέχνησα το 2019».

Πριν τοποθετήσει τα δύο ομοιώματα στο μουσείο ο Θόδωρος Κοκκινίδης επέλεξε να φωτογραφίσει τον Γέρο του Μοριά με φόντο τους πρόποδες του όρους Παγγαίου και την Υδραία καπετάνισσα με φόντο τον θαλάσσιο κόλπο της Καβάλας.

Το μουσείο του κ. Κοκκινίδη -το οποίο τους τελευταίους μήνες παραμένει κλειστό λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό– άνοιξε τις πόρτες του στις 25 Μαρτίου 2010 και σε αυτό φιλοξενούνται κέρινα ομοιώματα σημαντικών προσωπικοτήτων, Ελλήνων και ξένων. Μεταξύ αυτών είναι εκείνα του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, της Μελίνας Μερκούρη, της Αλίκης Βουγιουκλάκη, της Τζένης Καρέζη, του Κώστα Βουτσά, της Ζωζώς Σαπουντζάκη, της Μαρίας Κάλλας, του Κωνσταντίνου Καβάφη και του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και του Μάικλ Τζάκσον, της Μαντόνα, του Ελβις Πρίσλεϊ, της Τζένιφερ Λόπεζ, της Αντζελίνα Τζολί, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και το κέρινο ομοίωμα της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This