«Έφυγε» ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μεσσάλας

Προσωπικός φίλος και βοηθός του Αλέξη Μινωτή και της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Must Read

Στα 79 του «έφυγε» ο μεγάλος θεατράνθρωπος Γιώργος Μεσσάλας, που έδινε μάχη με τον καρκίνο. Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Γιώργος Μεσσάλας γεννήθηκε το 1942 στο Αιγάλεω σε μία φτωχή οικογένεια με το πατέρα κρεοπώλη στο επάγγελμα. Από τις πρώτες του δουλειές ήταν στο «Προσκήνιο» του Αλέξη Σολωμού. Ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε κλασικά έργα όπως «Ο αρχοντοχωριάτης», «Ο κοριός», «Σαν περάσουν πέντε χρόνια», «Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν» και σε πολλά άλλα.

Υπήρξε ο ιδρυτής του Μοντέρνου Θεάτρου στις αρχές της δεκαετίας του 70, ενώ ασχολήθηκε και με το παιδικό θέατρο. Από το 1992 έως το 2012 στεγάστηκε επαγγελματικά στο θέατρο «Αλκυονίδα», το οποίο διατηρούσε και παιδική σκηνή. Η δραστηριότητα του θεάτρου έπαυσε για οικονομικούς λόγους.

Υπήρξε προσωπικός φίλος και βοηθός του Αλέξη Μινωτή την εποχή που είχε αναλάβει τη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου. Υπήρξε επίσης φίλος και συνεργάτης της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Ήταν παντρεμένος με την Ντένη Μεσσάλα και είχαν αποκτήσει μαζί έναν γιο, τον Αλέξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This