Οι τελευταίες μέρες του Τζον Λένον

Must Read

Στις 9 Οκτωβρίου 2021, ημέρα των γενεθλίων του Τζον Λένον, κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Δίχτυ το βιβλίο του James Patterson, «Οι τελευταίες μέρες του Τζον Λένον». Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων των ΗΠΑ δίνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο την ιστορία της δολοφονίας της μεγαλύτερης προσωπικότητας στην ιστορία της μουσικής και μας βάζει στο μυαλό του Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, αλλά και στα μονοπάτια της ζωής που καθόρισαν την ζωή του Τζον Λένον.

Εμπλουτισμένο από αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους φίλους και τους συνεργάτες του Λένον, συμπεριλαμβανομένου του Πολ Μακάρτνεϊ, οι «ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΛΕΝΟΝ» είναι ένα αληθινό δράμα για δύο άνδρες που άλλαξαν την ιστορία. Ο ένας το κατάφερε με τα ανεξίτηλα τραγούδια που έδωσαν νέο διάσταση στη μουσική και επηρεάζουν τους ανθρώπους μέχρι σήμερα και ο άλλος βάζοντας τέλος σε αυτή τη δημιουργικότητα με πέντε πυροβολισμούς.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Ο James Patterson ξεδιπλώνει την ιστορία της δολοφονίας της μεγαλύτερης προσωπικότητας στην ιστορία της μουσικής με τη δύναμη της πλοκής ενός αληθινού εγκλήματος.

Το καλοκαίρι του 1980, μια δεκαετία μετά τη διάλυση των Beatles, ο Τζον Λένον είχε υπογράψει με νέα δισκογραφική εταιρεία. Ήταν έτοιμος να πειραματιστεί με τη μουσική και για πρώτη φορά μετά από χρόνια να κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ. Με ένα από τα καλύτερα τραγούδια του, το «Imagine», είχε ήδη αποδείξει πως μπορεί να σταθεί μόνος στην κορυφή και ετοιμαζόταν να επιστρέψει πάλι εκεί.

Ένας επικίνδυνος και εμμονικός θαυμαστής

Από την ημέρα που ο Τζον Λένον έφυγε από τους Beatles και ακολούθησε σόλο καριέρα και μια ζωή με την Γιόκο Όνο στη Νέα Υόρκη, ο Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν προετοίμαζε τη δολοφονία του ήρωά του. Ήταν πεπεισμένος ότι ο Λένον είχε σπαταλήσει το ταλέντο του και είχε παραπλανήσει τους οπαδούς του με τα μηνύματα του για την ελπίδα και την ειρήνη. Τον Δεκέμβριο του 1980, ο Τσάπμαν επιβιβάστηκε σε μια πτήση από τη Χαβάη και πήγε στη Νέα Υόρκη με ένα όπλο στις αποσκευές του. Δεν επέστρεψε ποτέ ξανά σπίτι του.

Κριτική GQ

«Η πλοκή είναι πιστή, αληθινή, σχεδόν κινηματογραφική (…) O Patterson μας βάζει σ το μυαλό του δολοφόνου, τού παραληρηματικού Τσάπμαν, μέσω των κεφαλαίων που τρέχουν παράλληλα με την ιστορία της ζωής του Τζον Λένον με τους Beatles και μετά από αυτούς. Βήμα-βήμα μας φανερώνει κάθε σκέψη του, κάθε γεγονός, μέχρι να βρει το θάρρος να τραβήξει τη σκανδάλη και να σκοτώσει τον Τζον Λένον». —GQ

Ποιος είναι ο Τζέιμς Πάτερσον

Ο Τζέιμς Πάτερσον γεννήθηκε το 1947 στο Νιούμπεργκ της Νέας Υόρκης. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ και παράλληλα με την καριέρα του στον χώρο της διαφήμισης άρχισε να γράφει βιβλία.

Το 1976 τιμήθηκε με το βραβείο Έντγκαρ Άλαν Πόε για το καλύτερο μυθιστόρημα πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, με το βιβλίο του «The Thomas Berryman Number». Τα βιβλία του έχουν πουλήσει περισσότερα από 375 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Κέρδισε το Λογοτεχνικό Βραβείο για Εξαιρετική Προσφορά στην Αμερικανική Λογοτεχνική Κοινότητα από το Εθνικό Ίδρυμα Βιβλίων, ενώ κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες φορές που βρέθηκε μυθιστόρημά του στην κορυφή της λίστας ευπώλητων βιβλίων της εφημερίδας New York Times.

Είναι θερμός υποστηρικτής της φιλαναγνωσίας και της ανάγνωσης βιβλίων κι έχει προβεί σε δωρεές εκατομμυρίων δολαρίων σε ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία και σχολικές βιβλιοθήκες. Επίσης, έχει δωρίσει περισσότερα από ένα εκατομμύρια βιβλία σε φοιτητές και στρατιώτες, ενώ χρηματοδοτεί σταθερά εκατοντάδες υποτροφίες επιμόρφωσης καθηγητών σε κολέγια και πανεπιστήμια. Ζει στη Φλόριντα με την οικογένειά του και απολαμβάνει το γκολφ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This