Δύο ανατρεπτικά βιβλία από τον Αλέξανδρο Χάχαλη για την παρούσα Εθνική κατάπτωση και παρακμή

Δύο Σατυρικά Ποιητικά Δράματα, όπως δηλώνει ο δημιουργός

Must Read

«Εν Κράτει Ακρατείας» και «Πλησιάζουν τα 200» και εν αναμονή του 3ου βιβλίου «Τα Τρωκτικά», που θα συμπληρώσει την Τριλογία των Ο΄ (Εβδομήκοντα μελοποιημένων ποιημάτων).

Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα δύο σατυρικά ποιητικά δράματα του Αλέξανδρου Χάχαλη, «Εν Κράτει Ακρατείας» (αφιερωμένο στον πολύπαθο λαό μας και ιδιαιτέρως στον Μίκη Θεοδωράκη) και «Πλησιάζουν τα 200», (αφιερωμένο στην 200στή επέτειο από το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1821).

Δύο ανατρεπτικά βιβλία από τις εκδόσεις «Ινφογνώμων», δύο Σατυρικά Ποιητικά Δράματα, όπως δηλώνει ο δημιουργός, τα δύο επεισόδια εκ των τριών, της ίδιας ιστορίας, της παρούσας Εθνικής κατάπτωσης και παρακμής, με πρώτο το «Εν Κράτει Ακρατείας».

Προλογίζοντας ο εκδότης Σάββας Καλεντερίδης: «…ένας σημαντικός καλλιτέχνης, υπηρέτης της μουσικής, με πολύ μεγάλη ευαισθησία, που συνυπήρξε για πολλά χρόνια με μεγάλους καλλιτέχνες στη Νέα Υόρκη, εκτός από τη μουσική έχει και συγγραφικό ταλέντο, με έντονο το Αριστοφανικό πνεύμα… σε κάθε λέξη, κάθε στίχο, βάζει το νυστέρι βαθειά και βλέπουμε τα προβλήματα και την παθογένεια του κράτους και τις πληγές που έχουμε στο κορμί μας ως Έλληνες και ως Ελληνικό Έθνος. Καυστικός και διεισδυτικός, στηλιτεύει το πολιτικό σύστημα και το οικονομικό και πνευματικό κατεστημένο της Ελλάδας, το οποίο με τις επιλογές του θέτει σε κίνδυνο τα όσα κέρδισαν με αγώνες και αίμα οι ήρωες της Επανάστασης.

Η ιδεολογία του είναι η Ελλάδα και ο αγνός πατριωτισμός. Γι’ αυτό πραγματικά έχει τα συγχαρητήριά μου!»

Το έργο χαιρετίζει και ο Συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης:

«… είναι ένας πολύπλευρος και πολυδιάστατος θούριος, που αφυπνίζει και εξεγείρει. Η δηκτικότητα της σάτιράς του δεν είναι ούτε ειρωνεία ούτε μίσος για τον άνθρωπο και τον Έλληνα. Είναι το όραμα και η λατρεία για τους Έλληνες και την πατρίδα των Αγωνιστών κατά της σκλαβιάς των τεσσάρων αιώνων, όταν κραύγαζαν: “Ακόμα τούτη την άνοιξη, τούτο το καλοκαίρι, ραγιάδες, ραγιάδες” … εύχομαι να συμβάλει ουσιαστικά στην αφύπνιση των σημερινών “ραγιάδων”

Αγά μου σφάξε με, ν’ αγιάσεις!,

Σφάξε με, Αγά, ν’ αγιάσω,

σφάξε με να ησυχάσω,

κουράστηκα να ζω

γκιαούρης και ραγιάς,

ν’ ακούω δεν αντέχω

μύθους τής Χαλιμάς

 

Σύριζα πάρε τον λαιμό,

ν’ απαλλαγώ απ’ τον λιμό,

πάει η ζωή μου στράφι!

Να πάω με τον Σεβάχ,

να φάω κι εγώ πιλάφι

στο όνομα του Αλλάχ!

………

Είμαστε ένα προτεκτοράτο

Είμαστε ένα προτεκτοράτο,

μες των Βαρβάρων το Συνδικάτο,

κάποτε ήταν μιά ένδοξη χώρα,

χώρος κατάντησεν άθλιος τώρα!

 

Οι νέοι λακήξαν, τα νιάτα φτερά τους,

οι γέροι λυγίσαν, ξερά τα ψωμιά τους,

οι λάθροι πληθαίνουν, λαγούς παραβγαίνουν,

σαν κύριοι στο σπίτι τους μπαίνουν, δεν βγαίνουν!

……..

Πλησιάζουν τα Διακόσια

Πλησιάζουν τα Διακόσια

του Τρανού Ξεσηκωμού

πού ‘σπασε την αλυσίδα

της Σκλαβιάς τού Οθωμανού!

 

Έλληνες ξεσηκωθείτε!

Πιάστε όλα τα στενά!

Ξαναφέρνουν τους Βαρβάρους,

επιβάλλουν την Τουρκιά!

……..

Ο Αλέξανδρος Χάχαλης: Θεατρικός συνθέτης, εκτελεστής και ποιητής. Το έργο του διαχρονικό, αρχέγονο, προοδευτικό, επαναστατικό και επικό. Εσπούδασε κλασσική σύνθεση στο Aaron Copland School στη Νέα Υόρκη, όπου έζησε και εδημιούργησε για 21 χρόνια, 1980-2001.

Έχει συνθέσει για διάσημους γλύπτες & ζωγράφους, έχει δώσει παραστάσεις σε συνεργασία με μεγάλους οργανισμούς και φεστιβάλ παγκοσμίως.

Το 2014 παρουσίασε το ΠΥΡΑΕΙΖΩΟΝ προς τιμήν του θρυλικού εκλιπόντος αστροναύτη Neil Armstrong, του Ρώσου κοσμοναύτη Alexei Leonov, και παγκοσμίως διακεκριμένων αστροναυτών επιστημόνων και καλλιτεχνών συμμετεχόντων όπως οι Charles Duke, Walter Cunningham, Stephen Hawking, Richard Dawkins, Βrian May, Rick Wakeman, στο περίφημο Φεστιβάλ STARMUS, στο θέατρο Grande Auditorio de Tenerife στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, με τηλεοπτική κάλυψη από την Κρατική Τηλεόραση της Ισπανίας.

«Ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης. Τον γνώρισα ως συνθέτη, αλλά το ίδιο ταλέντο διαχέεται και στην ποιητική και γλωσσοπλαστική του πρακτική. Η αριστοφανική του ποίηση αποτυπώνει με ευστοχία τα κακώς κείμενα και την έλλειψη συλλογικού πατριωτικού οράματος στις σημερινές πολιτικές ηγεσίες.

»Το ζητούμενο δεν είναι μόνον να εκφραστεί δημιουργικά ο καλλιτέχνης, αλλά και να σμιλέψει τις ψυχές ημών και υμών στο υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

»Η πρώτη προσπάθεια αγκαλιάστηκε από τις εκδόσεις «Κερπινή» και σήμερα πλέει πλέον σε ανοιχτά πελάγη. Καλοτάξιδο το νέο ποόνημαΦωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Εκδότης

«Εμπνεύστηκε από την εθνική, ιστορική και πολιτιστική τραγωδία του τόπου μας, που στοχεύει στην εξαφάνιση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορίας της Μακεδονίας μας. Με νουν οξύ και γνήσια ελληνική καρδιά καταγράφει γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις με πέννα υπαινιχτικά σατυρική, αιχμηρά καυστική, με στίχο δυνατό αλλά και σε πάρα πολλά σημεία σκληρό, προκειμένου να εισχωρήσει βαθειά στη σκέψη και να δημιουργήσει έντονο προβληματισμό. Σκιαγραφεί την πολιτική, οικονομική αλλά και την κοινωνική ζωή και σταχυολογεί πτυχές της ελληνικής πραγματικότητας που μας θλίβει και μας πονά όλουςΑριάδνη Νούκα, Δικηγόρος

«Όλοι πρέπει να διαβάσουν αυτό το βιβλίο, γιατί έχω καταλάβει ένα πράγμα για τον Αλέξανδρο Χάχαλη: έχει πιστοποιητικό Ελληνικών φρονημάτων». Κρις Σπύρου, Πρόεδρος Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Πολιτικός

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This