Το 16ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αιγίνης με πλήθος συναυλιών

Must Read

Με μότο τον στίχο του Γιώργου Σεφέρη «Στο περιγιάλι το κρυφό κι άσπρο σαν περιστέρι…», το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αιγίνης πραγματοποιείται για 16η συνεχή χρονιά, από τις 4 έως τις 22 Αυγούστου (9 μ.μ.), υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα 10 συναυλιών –μουσικής δωματίου, τζαζ και crossover μουσικής, παλιών αθηναϊκών τραγουδιών-, ένα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, ρεσιτάλ πιάνου και βραδιά Lied, οι οποίες θα δοθούν στην παραλία της Αύρας, στον περίβολο του Ναού του Σωτήρα με την υπέροχη ακουστική και στο Θέατρο Μολφέση στην Παχειοράχη με τη μοναδική θέα. Και φέτος το φεστιβάλ επιμένει στο χαμηλό εισιτήριο των 10 ευρώ (γενικό) και 5 ευρώ (φοιτητικό και ΑμεΑ). Υπενθυμίζεται ότι το Φεστιβάλ Αιγίνης τιμήθηκε φέτος με το Βραβείο της Ενώσεως Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών για τη 15ετή προσφορά μουσικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου κατά τη θερινή περίοδο, υπό την εμπνευσμένη καλλιτεχνική διεύθυνση της πιανίστας Ντόρας Μπακοπούλου.

Το φεστιβάλ θα σηκώσει αυλαία με τη συναυλία «Παραμένουμε ρομαντικοί» (04/08, αυλή Ναού του Σωτήρος) που θα δώσουν οι Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο), Νίκος Μάνδυλας (βιολί), Κρυσταλλία Γαϊτάνου (βιόλα) και Christophor Miroshnikov (τσέλο). Θα ακολουθήσουν οι συναυλίες «Τραγούδια της παλιάς Αθήνας» (06/08, Θέατρο Ι. Μολφέση, Παχειά Ράχη), που θα δώσουν οι Δαυίδ Ναχμίας (πιάνο, επιμέλεια), Χριστίνα Σαμαρά και Ρένα Στρούλιου (τραγούδι), «Γιερεβάν – Βρυξέλλες – Αθήνα (08/08, αυλή του Σωτήρος), με τους Sevak Avanesyan (βιολοντσέλο), Hrachya Avanesyan (βιολί), Mikhail Smirnov (βιόλα), Μαρίνα Ηλιάδου (βιολί), Ελενα Χούντα (πιάνο), «Ο Θεοδωράκης και οι ποιητές – Με τα φτερά του Αρχαγγέλου» (11/08, παραλία Αύρας), με τους Θεοδώρα Μπάκα, Κώστα Βασιλιάγκο και το μουσικό σχήμα «Επτάηχον» [Νίκος Γκίνος, Σπύρος Αρκούδης Γεωργία Τσολάκη, Γιάννης Αθανασόπουλος (βιόλα), Χριστίνα Κολοβού Διονύσης Μαλλούχος Βαγγέλης Ζωγράφος], «Pop, Rock & Jazz κάτω από τα αστέρια με δύο πιάνα» (13/08, παραλία Αύρας), με τους Χρίστο Παπαγεωργίου (πιάνο), Αναστάσιο Πάππα (πιάνο), Vilen Karapetyan (μπάσο), Παναγιώτη Θωΐδη (ντραμς), «Οι πιανίστες», με τους Ντόρα Μπακοπούλου, Philip Pilkington, Δημήτρη Παπακυριαζή, Αφροδίτη Kogevina, Νικόλα Παππά (17/08, αυλή Ναού του Σωτήρος), «Μια φωνή κι ένα πιάνο – ένα σύμπαν» (19/08, αυλή του Σωτήρος), με τη Μαίρη Ελεν Νέζη (μέτζο σοπράνο) και τον Δημήτρη Γιάκα (πιάνο), «Broken Blue» (20/08, αυλή Ναού του Σωτήρος) από το Jazz «Spiral» Trio (Σπύρος Μάνεσης, Αρίωνας Γυφτάκης, Αναστάσης Γούλιαρης), «Junior σύνολα» (21/08, αυλή Ναού του Σωτήρος) με δύο παιδικές-νεανικές ορχήστρες (Junior Οrchestra του Μουσικού Συλλόγου Αιγίνης και Νεανική Μαθητική Ορχήστρα Καλογεροπούλειου Ωδείου/Τμήματος Τεχνών και Πολιτισμού Κορίνθου), με ελεύθερη είσοδο.

Tο φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία «Η Γερμανία σε μια παλιά αίγλη» (22/08, αυλή Ναού του Σωτήρος), που θα δώσουν οι Μαρία Ηλιάνα Κατσούρα (τραγούδι), Πόπη Μαλαπάνη (πιάνο), Γεώργιος Μάνδυλας (βιολί), Βασίλης Σούκας (βιολί), Ηλίας Σδούκος (βιόλα), Αστέριος Πούφτης (τσέλο).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This