70 χρόνια «Μικρός Ηρως» σε μια μοναδική έκθεση

Το περιοδικό το οποίο μεγάλωσε γενιές Ελληνοπαίδων θα φιλοξενηθεί από τις 21 έως και τις 28 Φεβρουαρίου στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»

Must Read

Ο «Μικρός Ηρως», η σκεπτομορφή η οποία μεγάλωσε γενιές Ελληνοπαίδων μέσα από το ομώνυμο περιοδικό, είναι πλέον αντικείμενο έκθεσης η οποία θα φιλοξενηθεί από τις 21 έως και τις 28 Φεβρουαρίου, στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», σε μια παρουσίαση όπου 45 διακεκριμένοι Ελληνες εικονογράφοι αφιερώνουν τις δημιουργίες τους για τα εβδομηντάχρονα του αναγνώσματος.

Το περιοδικό αποτέλεσε, παρά τις «διώξεις» από πλευράς των γονέων μας, οι οποίοι θεωρούσαν πως ήταν η πηγή παραμελήσεως των μαθημάτων μας, ένα εκδοτικό φαινόμενο, αφού προσέγγισε το απίστευτο αριθμό των 800 τευχών και γραφόταν κάθε εβδομάδα από τον ίδιο συγγραφέα, τον Στέλιο Ανεμοδουρά, από το 1953 έως και το 1968, με το ψευδώνυμο «Θάνος Αστρίτης», και διάνθιζε με τα σκίτσα του ο Βύρων Απτόσογλου.

Οπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι της παρουσίασης για το περιοδικό, «η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πια μικρός και η εποχή μας έχει στρέψει την προσοχή της σε άλλους ήρωες… Πιο πεζούς, πιο αναλώσιμους, αλλά χάι τεκ! Ο δικός μας, όμως, ο “παππούς Μικρός Ηρως”, δεν πτοείται, αφού όσο ζει ελπίζει, όπως έλεγε κι ο ίδιος στις παλιές καλές μέρες…».

Τα 45 εκθέματα παρουσιάζονται στον πρώτο όροφο του ιδρύματος, ενώ στον δεύτερο όροφο υπάρχουν συλλεκτικά τεύχη και ένθετα της σειράς, καθώς και σπάνια σκίτσα του εικονογράφου του αναγνώσματος Βύρωνα Απτόσογλου, που παραχώρησε για τις ανάγκες της παρουσίασης το Ιδρυμα ΣΟΦΙΑ. Στα εγκαίνια της έκθεσης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ., θα μιλήσουν για το ανάγνωσμα ο ιστορικός Τέχνης Γιάννης Κουκουλάς και ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς, ενώ θα προβληθεί βίντεο με αδημοσίευτο υλικό και συνεντεύξεις παλαιών και νέων προσωπικοτήτων.

Στον χώρο της οδού Πειραιώς 206, στον Ταύρο, θα διατίθενται ένα ολοκαίνουργιο λεύκωμα με πολύτιμες πληροφορίες για την έκδοση, νέα σκίτσα καλλιτεχνών, αλλά και μια αδημοσίευτη, αλλά πραγματική ιστορία του Θάνου Αστρίτη σε σχέδια του Βασίλη Γκογκτζιλά, η οποία αποτέλεσε την αφετηρία αυτής της μακράς διαδρομής του περιοδικού «Μικρός Ηρως». Οι ώρες προσέλευσης είναι 6-10 μ.μ., καθημερινές και Σαββατοκύριακα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This