Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Δυναμικά αρχίζει το 2024!

Must Read

Δυναμική έναρξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2024, με τον κύκλο «Μεγάλοι Ερμηνευτές» και το ρεσιτάλ του πολυβραβευμένου βιρτουόζου του πιάνου Σιπριέν Κατσαρής (13/1). Ακολουθούν (11/2) δύο καταξιωμένοι Γάλλοι μουσικοί, ο βιολονίστας Ρενό Καπισόν και ο πιανίστας Γκιγιόμ Μπελόμ.

Το πρώτο τρίμηνο του 2024 κορυφαίοι ερμηνευτές συμπράττουν με φημισμένες ορχήστρες υπό τη διεύθυνση διάσημων αρχιμουσικών, στο πλαίσιο του κύκλου «Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι Σολίστ». Ο διαπρεπής αρχιμουσικός και πιανίστας Σερ Αντράς Σιφ εμφανίζεται (25/1) με την Cappella Andrea Barca, το σύνολο που ίδρυσε το 1999, ενώ η ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα μαέστρος Καρίνα Κανελλάκης διευθύνει την ιστορική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, με σολίστ τον Γερμανό δεξιοτέχνη βιολονίστα Κρίστιαν Τέτσλαφ (23/2). Τους διαδέχεται η περίφημη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας, η οποία υπό τον Φινλανδό Μίκο Φρανκ θα παρουσιάσει δύο διαφορετικά προγράμματα, συμπράττοντας με δύο εξαίρετους μουσικούς, με σημαντική διεθνή καριέρα: τον πιανίστα Ζαν Ιβ Τιμποντέ και τη βιολονίστα Βίλντε Φρανγκ (12/3). Η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, ερμηνεύει σε όργανα εποχής την «Πρώτη» και την «Εβδομη συμφωνία» του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (28/3).

Οπως και την προηγούμενη σεζόν, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου (27 και 28/1) φιλοξενούνται οι Piano Days, στη μεγάλη εορτή του πιάνου, που δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν συναυλίες με κλασικές αλλά και τζαζ επιρροές, δράσεις για παιδιά και ρεσιτάλ ανερχόμενων μουσικών. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει το «Steinway Spirio | r», ένα τεχνολογικό θαύμα από τον κορυφαίο κατασκευαστή πιάνων στον κόσμο. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι σολίστ Στέφανο Μπολάνι, Χρίστος Παπαγεωργίου και Αναστάσιος Πάππας, το πιανιστικό ντούο Φερχάν και Φερζάν Εντέρ και ο δεξιοτέχνης των κρουστών Δημήτρης Δεσύλλας. Επίσης, την πρώτη βραδιά του διημέρου ανεβαίνει στο Μέγαρο η μουσική παράσταση «Chaplin Pianissimo», στην οποία ο Γιουτζίν Τσάπλιν, γιος του μεγάλου κωμικού Τσάρλι Τσάπλιν, αφηγείται τη ζωή του πατέρα του πλαισιωμένος από δύο διακεκριμένους πιανίστες. Ακόμη, ο επιφανής ακαδημαϊκός Στάθης Καλύβας παρουσιάζει έναν νέο κύκλο συζητήσεων με θέμα την καινοτομία.

Την 1η Φεβρουαρίου κάνει πρεμιέρα στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» το μουσικό θέαμα «Περσεφόνη», που έγραψε ο γνωστός συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος, ο οποίος χαρακτηρίζει τη νέα του δημιουργία «ένα ταξίδι στα σύνορα της νέας όπερας, της cinematic opera και του θεάτρου». Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ελλη Παπακωνσταντίνου (σύλληψις – λιμπρέτο).

Με τζαζ διάθεση επιστρέφει (14/2) στο Μέγαρο ο φημισμένος Ελληνας βαθύφωνος Χριστόφορος Σταμπόγλης, ο οποίος εορτάζει τον Αγιο Βαλεντίνο ερμηνεύοντας μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια του σπουδαίου Κόουλ Πόρτερ. Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ διευθύνει ο καταξιωμένος αρχιμουσικός Μίλτος Λογιάδης.

Από τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό Ιανουαρίου – Μαρτίου 2024 ξεχωρίζει επίσης το διήμερο των Rising Stars, που πραγματοποιείται (9 & 10/3) σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (European Concert Hall Organisation – ΕCHO). Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει προικισμένους νεαρούς καλλιτέχνες με εντυπωσιακή διεθνή πορεία: την πρώτη ημέρα τον φαγκοτίστα Μάτις Στιρ και το κουαρτέτο Sonoro, τη δεύτερη ημέρα τον σολίστ της ακουστικής και ηλεκτρικής κιθάρας Σον Σίμπε και τον οργανίστα Σεμπάστιαν Χάιντλ.

* Η προπώληση των εισιτηρίων έχει αρχίσει από τα ταμεία του Μεγάρου, τηλεφωνικά (210-7282333) και ηλεκτρονικά (megaron.gr).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This