«ΝοΗΜΑΤΑ», η νέα έκθεση στο Μουσείο Ακρόπολης

Must Read

«ΝοΗΜΑΤΑ – Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» είναι ο τίτλος της περιοδικής έκθεσης στο Μουσείο της Ακρόπολης, της πρώτης που φέρει την υπογραφή του γενικού διευθυντή του μουσείου Νίκου Σταμπολίδη, η οποία άνοιξε για το κοινό στις 4 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 14 Απριλίου 2024.

Την έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί αύριο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρουσίασε χθες στους δημοσιογράφους ο Νίκος Σταμπολίδης.

Η έκθεση παρουσιάζει μια τετραλογία με έργα από την αρχαιότητα, το Βυζάντιο και την Αναγέννηση που φτάνουν έως σήμερα. Πρόκειται για μια μοναδική τετραλογία, με την οποία το ΝοΗΜΑ γίνεται ΝΗΜΑ και περιλαμβάνει 165 έργα μικρού, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους από διαφορετικά υλικά και εποχές -νομίσματα, κεραμικά και πήλινα όστρακα, αγγεία, ανάγλυφα, αγάλματα, χειρόγραφα και βιβλία, τοιχογραφίες και πίνακες ζωγραφικής-, ενώνοντας πρώτη φορά την αρχαιότητα με το Βυζάντιο, με την Αναγέννηση και τη νεότερη τέχνη.

Εξι ενότητες

Η έκθεση χωρίζεται σε έξι ενότητες (Χρόνος, Φύση, Θεότητες, Ανθρωπος & Ανθρώπινη Φύση, Θεσμοί, «Αλληγορίες») και έναν επίλογο.

Καθεμιά από αυτές έχει μία ή περισσότερες υποενότητες, αναλόγως του αριθμού των έργων. Το σχήμα των ενοτήτων στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων είναι πλεκτό· η διαδρομή των επισκεπτών δεν είναι μόνο χρονολογική και γραμμική, αλλά υπάρχουν δίοδοι διαφυγής του ματιού και ακολουθητέα, ενδεχομένως, πορεία προς συγγενείς ενότητες ή υποενότητες.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This