Παράνομη η 24ωρη απεργία των αρχαιοφυλάκων στην Ακρόπολη – Τι απαντά το υπουργείο Πολιτισμού

Διαμαρτύρεται για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των ταμείων των εισόδων και των εσόδων

Must Read

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κήρυξε την Τρίτη παράνομη και καταχρηστική την 24ωρη απεργία των αρχαιοφυλάκων στην Ακρόπολη. Το σωματείο διαμαρτύρεται για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των ταμείων των εισόδων και των εσόδων του εμβληματικού αρχαιολογικού χώρου.

«Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της ΠΕΥΦΑ, τόσο στην Ακρόπολη όσο και στους γύρω αρχαιολογικούς χώρους, θορύβησε την πολιτική ηγεσία και όσους προσπαθούν να ιδιωτικοποιήσουν κομμάτι της λειτουργίας της Ακρόπολης» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) του υπουργείου Πολιτισμού.

«Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης παρέμεινε κλειστός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, λόγω της συμμετοχής των αρχαιοφυλάκων, μόνιμων και ΙΔΟΧ, στην προειδοποιητική 24ωρη απεργία της ΠΕΥΦΑ και τις στάσεις εργασίας του Ενιαίου Συλλόγου ΥΠΠΟ και του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των επισκεπτών της Ακρόπολης στην ενημέρωση που τους έκαναν οι απεργοί για τους λόγους της κινητοποίησης» προστίθεται.

Δείτε το βίντεο

 

Το υπουργείο Πολιτισμού απάντησε με ανακοίνωσή του: «Η μέριμνα για την ανάπτυξη συστημάτων ηλεκτρονικών αγορών και πληρωμών για εισιτήρια εισόδου και άλλες υπηρεσίες για τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ).

Σύμφωνα με τον διαγωνισμό, στον ανάδοχο θα ανατεθούν μόνο υπηρεσίες που σχετίζονται με την έκδοση και χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, δεδομένου ότι, αφενός, ο Ο.Δ.Α.Π. δεν απασχολεί προσωπικό (μόνιμο ή εποχικό) για την κάλυψη του συγκεκριμένου καθηκοντολογίου, αφετέρου, τα θεσμοθετημένα καθήκοντα του προσωπικού φύλαξης –πληροφόρησης του Υπουργείου Πολιτισμού σε καμία περίπτωση δεν θίγονται από τον διαγωνισμό».

«Είναι απορίας άξιον η επιμονή του φυλακτικού προσωπικού να επιθυμεί να επιφορτίζεται και με τα καθήκοντα των ταμιών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This