Οι θρυλικοί Tiger Lillies επιστρέφουν με τα «Lessons in Nihilism»

Μαύρο χιούμορ και λυρισμός με ατμόσφαιρα προπολεμικού βερολινέζικου καμπαρέ

Must Read

Η τέχνη δεν γνωρίζει πεπερασμένα όρια και για τον λόγο αυτό είναι δυνατόν ακόμη και μια μηδενιστική αντίληψη, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από το «μαύρο καμπαρέ», ο νιχιλισμός, να αποτελέσει αφορμή για απολαυστικές, γεμάτες ευρηματικότητα βραδιές, όπως αυτές την Παρασκευή 5, τη Δευτέρα 8, την Παρασκευή 12 και τη Δευτέρα 15 του μήνα στο Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ.: 210-9213310).

Οι γνωστοί στον χώρο των φίλων του είδους Tiger Lillies, επιστρέφουν με οκτώ παραστάσεις τους με τα επονομαζόμενα «Lessons in Nihilism». Η προταθείσα για Grammy και βραβευμένη δύο φορές με Olivier βρετανική cult cabaret και alternative rock μπάντα, όπως εξηγούν οι οργανωτές, στην πλήρη της μορφή, «φέρνει καινούργια κομμάτια από τον νέο δίσκο που ετοιμάζει, μαζί με τις πολλές μεγάλες και γνωστές της επιτυχίες από το παρελθόν μέχρι τις μέρες μας».

Το μουσικό σχήμα δημιουργήθηκε το 1989 από τον τραγουδιστή και συνθέτη Martyn Jacques, που την καθόρισε με την ιδιαίτερη, falcetto, επιτηδευμένη φωνή, που βγαίνει σε ψηλότερο τόνο από τον φυσικό, και τον καταρράκτη συναισθημάτων που πάντα τη συνοδεύει. Ο μπασίστας του συγκροτήματος Adrian Stout ενσωματώθηκε στην μπάντα σχεδόν πριν από 30 χρόνια και ο ντράμερ Budi Butenop είναι ο νεότερος του σχήματος, το οποίο στη μεγάλη πορεία του έχει ηχογραφήσει περισσότερους από 40 δίσκους και έχει εμφανιστεί σε όλες τις ηπείρους.

Οι συντελεστές της παράστασης διευκρινίζουν πως «ο κόσμος των Tiger Lillies είναι πάντα σκοτεινός κι αλλόκοτος, γεμάτος μαύρο χιούμορ και λυρισμό, αλλά διαρκώς μεταβαλλόμενος, απρόβλεπτος και πάντα ψυχαγωγικός. Η μουσική τους είναι ένα φίνο μείγμα προπολεμικού βερολινέζικου cabaret, αναρχικής όπερας και τσιγγάνικου ύφους, συχνά φέρνοντας στον νου τον ήχο του Kurt Weil και του Jacques Brel. Εχει στιγμές βαθιάς θλίψης, λεπτής αλλά αιχμηρής ειρωνείας και κοινωνικό σχολιασμό, αλλά και μια διαρκή, απροσδιόριστη σαγήνη».

Ο Martyn Jacques συμμετέχει με φωνητικά, ακορντεόν, πιάνο, κιθάρα, ο Adrian Stout, με κοντραμπάσο, μουσικό πριόνι, theremin, φωνητικά και ο Budi Butenop με ντραμς, percussion, φωνητικά, toys.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This