Ο μουσικός Γιουτζίν Τσάπλιν στην Ελλάδα

Ενα μοναδικό και συγκινητικό ταξίδι στην ατμόσφαιρα της εποχής των διαχρονικών αριστουργημάτων της έβδομης τέχνης

Must Read

Ο γιος του Τσάρλι Τσάπλιν και εγγονός του Ευγένιου Ο’Νιλ, Γιουτζίν Τσάπλιν, έρχεται στην Ελλάδα για να αφηγηθεί την ιστορία του πατέρα του με όχημα τις συγκλονιστικές μουσικές του, την προβολή σπάνιου οπτικού υλικού, ανέκδοτες ιστορίες και προσωπικές αναμνήσεις. Ενα μοναδικό και συγκινητικό ταξίδι στην ατμόσφαιρα της εποχής των διαχρονικών αριστουργημάτων της έβδομης τέχνης μέσα από την εξίσου σπάνια μουσική ιδιοφυΐα του Τσάρλι Τσάπλιν.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί μεθαύριο (6.30 και 9 μ.μ.), στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», 2107282333), στο πλαίσιο του διημέρου Piano Days (27-28/1). Συμμετέχουν ο Ζαν-Πασκάλ Μπεντίς και ο Σιλβάν Μοριζέ, δύο από τους καλύτερους ενορχηστρωτές και διασκευαστές στον κόσμο του κινηματογράφου, οι οποίοι αποτίουν φόρο τιμής στον Τσάπλιν μένοντας πιστοί στον ήχο του και μεταγράφοντας τις πιο διάσημες παρτιτούρες του σε σουίτες για δύο πιάνα. Η συμπαραγωγή είναι του Πολιτιστικού Οργανισμού «Λυκόφως».

Κατά τη διάρκεια των Piano Days, της μεγάλης γιορτή του πιάνου, που δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν συναυλίες με κλασικές αλλά και τζαζ επιρροές, δράσεις για παιδιά και ρεσιτάλ ανερχόμενων μουσικών, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Steinway SPIRIO | r, ένα τεχνολογικό θαύμα από τον κορυφαίο κατασκευαστή πιάνων στον κόσμο.

Στην εφετινή διοργάνωση συμμετέχουν οι σολίστ Νικόλας Αναδολής, Δημήτρης Βασιλάκης, Στέφανο Μπολάνι, Δημήτρης Δεσύλλας (κρουστά), Μάνος Κιτσικόπουλος, Φίλιππος Κλαψινάκης, Δανιήλ Κολανιάν, Αλεξία Μουζά, Φερχάν και Φερζάν Εντέρ, Μάριος Παντελιάδης, Χρίστος Παπαγεωργίου, Αναστάσιος Πάππας, Παναγιώτης Τροχόπουλος και Θεόδωρος Φιλιππόπουλος. Επιπλέον, ο επιφανής ακαδημαϊκός Στάθης Καλύβας παρουσιάζει τον νέο κύκλο συζητήσεων «Ρηξικέλευθο», με θέμα την καινοτομία. Το διήμερο ολοκληρώνεται με την εορταστική συναυλία «Lisztomania για πιάνο και ορχήστρα» της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ υπό τον αναγνωρισμένο μαέστρο Γιώργο Ζιάβρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This