«Σαλό, 120 ημέρες στα Σόδομα» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Το κύκνειο άσμα του Ιταλού σκηνοθέτη Πιερ Πάολο Παζολίνι, που παραμένει μία από τις πιο αμφιλεγόμενες ταινίες όλων των εποχών, παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη

Must Read

Η παράσταση μουσικού θεάτρου «Σαλό, 120 ημέρες στα Σόδομα», σχεδόν 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία της ομότιτλης εμβληματικής ταινίας του Πιερ Πάολο Παζολίνι, το κύκνειο άσμα του αιρετικού Ιταλού σκηνοθέτη, που παραμένει μία από τις πιο αμφιλεγόμενες ταινίες όλων των εποχών, παρουσιάζεται (10, 11, 14, 15, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 24, 25, 28, 29 Φεβρουαρίου & 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10 Μαρτίου) σε πανελλήνια πρώτη στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364, 213 0885700).

Απαγορευμένη μέχρι και σήμερα σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, η ταινία που σόκαρε το κοινό και τους κριτικούς την εποχή της κυκλοφορίας της, αμέσως μετά τη δολοφονία του δημιουργού της, βασίζεται στο ημιτελές μυθιστόρημα «120 ημέρες στα Σόδομα» του Μαρκησίου ντε Σαντ.

Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται στη Δημοκρατία του Σαλό, ένα κρατίδιο-μαριονέτα της ναζιστικής Γερμανίας στην Ιταλία όπου, μεταξύ άλλων, οι φασίστες αναλαμβάνουν τη διαπαιδαγώγηση εννέα κοριτσιών και εννέα αγοριών και, αφού τα παραλαμβάνουν με τη συγκατάθεση των οικογενειών τους, τα μετατρέπουν σε δούλους και τα υποβάλλουν σε ακραία σωματικά και ψυχικά βασανιστήρια.

Αυτή η απολύτως οριακή ψυχοσεξουαλική διερεύνηση της αισθητικής και της φιλοσοφίας του ολοκληρωτισμού από τον Παζολίνι και τον συνσεναριογράφο του Σέρζο Τσίτι μετατρέπεται σε ρηξικέλευθη παράσταση μουσικού θεάτρου από τον ανατρεπτικό Αρη Μπινιάρη (σκηνοθεσία – δραματουργία)σε συνεργασία με τον συνθέτη Τζεφ Βάνγκερ και έναν πολυάριθμο θίασο διακεκριμένων ηθοποιών.

Επιπλέον, με αφορμή τις παραστάσεις «Σαλό, 120 ημέρες στα Σόδομα», ο Αρης Μπινιάρης επιμελείται σκηνοθετικά και καλλιτεχνικά ένα εκρηκτικό rap concert σε συνεργασία με καλλιτέχνες της ελληνικής ραπ σκηνής· το «Salo: The Concert» αποτελεί μια διεύρυνση της θεματικής, τόσο της ταινίας όσο και του ευρύτερου έργου, του Ιταλού δημιουργού, με τα εργαλεία και την αισθητική του αντιδραστικότερου σήμερα μουσικού ρεύματος. Ερμηνεύουν οι Κώστας Μπερικόπουλος, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Κότσιφας, Αγορίτσα Οικονόμου, Ιωάννα Μαυρέα, Απόστολος Καμιτσάκης, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Σπύρος Ντόγκας, Μάριος Κρητικόπουλος, Λένα Μποζάκη, Ειρήνη Τσέλου, Εύη Οικονόμου και Νάντια Κατσούρα.

Τη μετάφραση – θεατρική διασκευή υπογράφει η Ελενα Τριανταφυλλοπούλου, το σκηνικό – βίντεο η Μικαέλα Λιακατά, τα κοστούμια η Ηλένια Δουλαδίρη, την κίνηση επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου και τους φωτισμούς σχεδίασε ο Βαγγέλης Μούντριχας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This