Μηδενικός σεβασμός για τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Η ανακοίνωση της Μενδώνη για την επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο

Must Read

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, με τη Λίνα Μενδώνη να επισημαίνει ότι για ακόμη μια φορά οι ιθύνοντες του Μουσείου «αποδεικνύουν τον μηδενικό σεβασμό τους προς τα αριστουργήματα του Φειδία».

Η επίδειξη μόδας διοργανώθηκε από τον Τούρκο σχεδιαστή Ερντέμ Μοραλίογλου στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού.

Όπως αναφέρει το Open, σύμφωνα με τον σχεδιαστή το σκηνικό ήταν μια δήλωση που υπογράμμιζε την έμπνευση για τη φθινοπωρινή συλλογή του οίκου Erdem που δεν ήταν άλλη από την κομψή γκαρνταρόμπα της σοπράνο Μαρίας Κάλλας.

Αναλυτικά η δήλωση της Λίνας Μενδώνη

«Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία. Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει. Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This