Στο μουσείο «Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου» στη λίμνη Ιωαννίνων

Άγνωστες ιστορίες

Must Read

Τα Γιάννενα και η ιστορική λίμνη στην σημειολογία των χρόνων του ελληνικού αγώνα…

Ο ιδρυτής του μουσείου «Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου των Ελλήνων», Φώτης Ραπακούσης, έφερε στο φως άγνωστες ιστορίες μέσα από την συλλογή που φιλοξενεί.

Λευκάδα, Πρέβεζα, Άρτα, Ιωάννινα, Πάργα είναι άλλωστε περιοχές με ιδιαίτερο χρώμα και πλούσιο πολιτιστική κληρονομιά, που συνδέονται μεταξύ τους και με έναν ακόμα κρίκο, άκρως ιστορικό: Την δράση του Αλή Πασά, του φιλόδοξου Οθωμανού αξιωματούχου, ο οποίος -στο μεταίχμιο του 18ου και 19ου αιώνα- απέκτησε τόση δύναμη που απείλησε ακόμα και την εξουσία του Σουλτάνου.

Για τους επισκέπτες είναι το Νησί της λίμνης Παμβώτιδας ή το Νησί των Ιωαννίνων. Για τους ντόπιους, το νησάκι. Ένα καταπράσινο κομμάτι γης, σμαραγδένιο μενταγιόν της λίμνης, που δεν ξεπερνάει τα 240 στρέμματα κι όμως καταφέρνει να χωρέσει πλούσια ιστορία αιώνων.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This