Παγκόσμια θλίψη: Πέθανε ο συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας Πολ Όστερ

Είχε γράψει 34 βιβλία

Must Read

Σοκ και θλίψη στους θαυμαστές της αστυνομικής λογοτεχνίας παγκοσμίως προκάλεσε η είδηση πως έφυγε χθες από την ζωή σε ηλικία 77 ετών ο συγγραφέας, Πολ Όστερ μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο πασίγνωστος συγγραφέας είχε γράφει 34 βιβλία ανάμεσα στα οποία ξεχώριζε «Η τριλογία της Νέας Υόρκης».

Τον Δεκέμβριο του 2022 ο Όστερ διαγνώσθηκε με καρκίνο στον πνεύμονα και τον Μάρτιο του 2023 έγινε γνωστό πως υποβάλλεται σε θεραπεία. Χθες η συνάδελφός του Τζάκι Λάιντεν, ανέφερε πως ο Όστερ λόγω των επιπλοκών από την ασθένεια.

Το τελευταίο μυθιστόρημα του Όστερ με τίτλο, «Baumgartner», που αφορά έναν χήρο 70χρονο συγγραφέα, εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Ποιος ήταν ο Πολ Όστερ

Γεννημένος στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ, ο Όστερ είχε πει ότι η καριέρα του ξεκίνησε όταν ήταν 8 ετών όταν δεν μπόρεσε να πάρει αυτόγραφο από τον παίχτη του μπέιζμπολ, Willie Mays, επειδή ούτε ο ίδιος ούτε οι γονείς του είχαν μαζί τους μολύβι! Από τότε, έπαιρνε παντού μαζί του ένα μολύβι και είχε γράψει σε ένα δοκίμιο πως «αν υπάρχει μολύβι στην τσέπη σας μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να το χρησιμοποιήσετε».

Ο Όστερ σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και στη συνέχεια μετακόμισε στο Παρίσι στο οποίο έκανε πολλές δουλειές για να επιβιώσει.

Η ζωή αποτελεί κύριο θέμα των μυθιστορημάτων του, όπως και η τύχη, η μοίρα, οι συμπτώσεις.  Το έργο του χαρακτηρίζεται από «ιδιόρρυθμα αινιγματική μεταμοντερνιστική μυθοπλασία, με το θεμέλιο της πλοκής αλλάζει συνεχώς», όπως έγραψε η μυθιστοριογράφος Τζόις Κάρολ Ότς το 2010.

Τον Απρίλιο του 2022, ο γιος του Όστερ Ντάνιελ, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This