Έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 57 ετών

Must Read

Μία ακόμη σημαντική απώλεια για το χώρο του θεάτρου, καθώς η γνωστή ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 57 ετών, μετά από μια σύντομη αλλά γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Η τελευταία της εμφάνιση ήταν στην ιδιαίτερα επιτυχημένη παράσταση «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού», η οποία ανέβηκε για τρεις σεζόν (2021-2024) στο θέατρο «Γκλόρια», σε σκηνοθεσία του πρώην συζύγου της, Γιάννη Κακλέα, με πρωταγωνιστή τον πολυσυζητημένο Πάνο Βλάχο και ολοκλήρωσε τον κύκλο της την Κυριακή των Βαΐων.

Η Ιφιγένεια Αστεριάδη στην θεατρική παράσταση «Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού» του Ντάριο Φο

«Αυτό κι αν είναι θλιβερό νέο έφυγε από κοντά μας ένα πανέμορφο γλυκύτατο πλάσμα, μία σημαντικότατη ηθοποιός μία αγαπημένη μας φίλη, μία γλυκιά ύπαρξη που δύσκολα θα ξαναγεννηθεί τέτοια… Η αγαπημένη μας Ιφιγένεια Αστεριάδη με την οποία τόσα πολλά μας έχουν συνδέσει με τις παραστάσεις που παίξαμε μαζί, βασικό στέλεχος της ομάδας “Θέαμα” του Γιάννη Κακλέα που μαζί περασαμε τόσες συγκινήσεις, χαρές και πίκρες…Είμαστε όλοι συγκλονισμενοι από το αναπάντεχο κακό κι ο πόνος μας μεγάλος… Γλυκό μου κοριτσάκι που με άκουγες τόσες φορές να σου λέω τα μυστικά μου….Καλό ταξίδι…Φεύγεις τόσο άκαιρα και άδικα…», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o Σπύρος Μπιμπίλας, αναφερόμενος στη δυσάρεστη αυτή είδηση.

Η Ιφιγένεια Αστεριάδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και ήταν κόρη του ηθοποιού του θεάτρου Τέχνης Δημήτρη Αστεριάδη. Αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης και ήταν βασικό στέλεχος στον «Τεχνοχώρο» του Γιάννη Κακλέα.

Για εννέα χρόνια πρωταγωνίστησε σε περίπου 25 παραστάσεις («Κόμικς», «Η Μεγάλη Μαγεία», «Στο Βάθος Κτήνος», «Κρίμα που Είναι Πόρνη», κ.ά.), ενώ με τον Γιάννη Κακλέα συνεργάστηκε σαν ηθοποιός και σε επόμενες δουλειές του, κάνοντας ιδιαίτερη επιτυχία στο «Σφαίρες Πάνω από το Μπρόντγουεϊ». Πήρε επίσης μέρος σε μεγάλες θεατρικές επιτυχίες, όπως η «Λυσιστράτη», ο «Συρανό» και το «Ημέρωμα της Στρίγγλας».

Στο κινηματογράφο την είδαμε να ενσαρκώνει την Έλσα στην ταινία του Νίκου Νικολαΐδη «Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα», ενώ συμμετείχε, επίσης, σε τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων «Τμήμα Ηθών», «Ανατομία ενός Εγκλήματος», «Μια ζωή για την Έλσα», «Επαγγελματίες», «Εγκλήματα», κ.ά.

Η 57χρονη ηθοποιός έφυγε πρόωρα από τη ζωή, λίγες μόλις εβδομάδες αφότου διαγνώστηκε με μια σοβαρή μορφή καρκίνου, βυθίζοντας σε θλίψη τον χώρο του θεάτρου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This